Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Voor de vierde keer dit seizoen extreem laat aftrappen

27 maart 2022 23:31
Foto: Pro Shots

COLUMN: Voor de vierde keer dit seizoen extreem laat aftrappen; image source: Pro Shots

Beste Feyenoord-vrienden,

Komende zaterdag alweer voor de vierde keer een wedstrijd die om 21.00 uur begint. En dat voor een club als Feyenoord die zijn supporters door het hele land heen heeft wonen en waarvan een groot deel met openbaar vervoer naar De Kuip reist.

Juist in deze tijd van klimaatverandering en dramatische verhoging van de brandstofprijzen een sociaal-maatschappelijk item dat niet door én de (K)NVB én door ons dierbare Feyenoord zelf mag worden veronachtzaamd, nog los van de klantvriendelijkheid en klantgerichtheid jegens de voetbalsupporters in het algemeen - taak van de (K)NVB – én de eigen supporters (taak van de club).

Ik overwoog nog even net als op 5 maart en hotelkamer te boeken, maat wat bleek? Op 5 maart kostte een tweepersoonskamer met ontbijt voor mijn vrouw en mij € 125,-- en exact vier weken later in hetzelfde hotel € 166. Dat loopt werkelijk de spuigaten uit, vandaar dat ik het extreem late aanvangstijdstip van onze wedstrijden nog maar weer eens aan de orde stel, vier weken na dato.

Een week na de standaardzeperd in Mokum terugkijkend op die wedstrijd kunnen we – zeker door de bril van een supporter bezien – vaststellen dat het Ajax dit seizoen vooralsnog niet heeft tegen gezeten. In drie traditioneel toch lastige uitwedstrijden voor lege tribunes gespeeld terwijl het thuis tegen dezelfde tegenstanders volle bak was.

Verder vorige week twee dagen langer rust hetgeen in de slotfase van het duel ontegenzeglijk doorslaggevend was en een pingel onthouden aan Feyenoord bij een stand van 1-2. Dat soort feiten afdoen met Calimero-argumenten is dan een klassieke dooddoener welke kennelijk niet opgaat zodra de feiten andersom komen te liggen, hetgeen ook zomaar had gekund.

Ik loop al een tijdje mee als voetbalsupporter en veel is er veranderd in de wereld, ook van het voetbal, maar supportersgedrag inclusief interpretaties en belichting van feiten en omstandigheden zijn daarbij even onveranderd gebleven als de excentrische baan van de Aarde rond de zon.

Vanaf de lagere school (toen ging het gekissebis vaak nog over Feyenoord en Sparta, dat in 1959 nog landskampioen werd), in militaire dienst en daarna op de werkvloer waar je ook maar kwam om arbeid te verrichten. Zo is het altijd geweest en zal het altijd zo blijven.

Het viel mij trouwens ook op dat Johan Derksen het in zijn doordeweeks-dagelijkse praatprogramma opnam voor Feyenoord dat hij deze keer liever had zien winnen van Ajax vanwege het stuitende gedrag van Antony. En hij prees Feyenoord-trainer Slot die er langs de kant hartelijk om moest lachen hoe de Braziliaan zich met bespottelijke capriolen aanstelde als een kleuter alsof hij doormidden was geschopt.

Maar ja, een scheidsrechter als Makkelie geeft voor dat onsportieve gedrag geen gele kaart, dus kon het ventje gewoon zijn quasi aandoenlijke gang gaan. Uiteindelijk kreeg hij toch nog rood, maar in die dying seconds deed dat er niet meer toe.

Hij had weer eens de martelaar uitgehangen om vervolgens in het shirt van de “Goddelijke Kanaries” nergens last van te hebben. Wat een komediant! Maar goed, Ajax is weer even passé, we kunnen nu weer voor de punten gaan na deze jaarlijkse klucht. Dit weekend waren er interlandverplichtingen en dus kan de selectie aanstaande zaterdagavond okselfris aantreden tegen de tricolores.

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart
Tags

column nvb aandoenlijke aanstelde aantreden aarde afdoen antony arbeid baan belichting bespottelijke brandstofprijzen braziliaan bril calimero capriolen dato derksen dooddoener doordeweeks doormidden dying excentrische gekissebis geschopt goddelijke hotelkamer interpretaties kanaries klantgerichtheid klantvriendelijkheid kleuter klimaatverandering klucht komediant kuip maatschappelijk makkelie martelaar militaire mokum okselfris onsportieve ontbijt onthouden onveranderd openbaar opgaat opnam overwoog passe pingel praatprogramma prees quasi seconds slot sparta spuigaten standaardzeperd supportersgedrag terugkijkend tricolores tweepersoonskamer uitgehangen vaststellen ventje veronachtzaamd verrichten vervoer voetbalsupporter voetbalsupporters werkvloer zon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane alireza biden danall democraten geertruida gimenez hancko harris jahanbakhsh kennedy kloese lopez nieuwkoop nomination oostenrijk primary priske read slot smal socrates stengs system trump tsoungui ueda willykment wingbacks zerrouki