Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Tot aan de 2-2 was het onrustig in de Arena'

20 maart 2022 19:20

Na de 3-2 nederlaag bij Ajax overheerst bij Feyenoord logischerwijs de teleurstelling. Met goed voetbal wist de ploeg van Slot de Ajacieden veelvuldig onder druk te zetten en kwam het tweemaal op voorsprong. Na de wedstrijd reageerder de oefenmeester hierop bij ESPN.

“Nu is het resultaat het enige dat overheerst. Dat zal morgen ook nog wel zo zijn. Ik vond ons het eerste uur heel aanvallend en goed. We hebben geprobeerd om Ajax onder druk te houden en daarvoor kregen we de beloning met twee treffers. We hadden eigenlijk op 1-3 moeten komen, als Cyriel hem had afgelegd aan Jens. Hij zit alleen volop in zijn actie, dus ik weet niet of dat nog zo makkelijk was.”

Over de tactiek zei Slot het volgende: “Het was echt de opdracht om zo veel mogelijk druk te zetten. Als zij er voetballend onderuit waren gekomen, hadden we verder ingezakt. Maar het ging goed, net als we in de thuiswedstrijd zonder publiek tegen Ajax deden.”

Lang leek het 1-2 te blijven, totdat Tadic uit het niets de 2-2 binnen schoot. Daarbij zag Marciano er slecht uit. Slot: “Als er een vrije trap van vlakbij de achterlijn ingeschoten wordt, dan hadden we dat natuurlijk allemaal graag anders gezien. De eerste goal moet ik nog terug zien, maar hij leek recht op hem af te komen. Vooral de 2-2 was klote, want tot aan dat moment was het onrustig in de Arena onder de supporters. We kwamen wel steeds meer onder druk tot dat moment, maar een goal had ik niet zo snel zien vallen. Conclusie is dat we geen recht hadden op een nederlaag, maar dat gebeurd wel door een belangrijke spelsituatie bij de 2-2.”




Tags

slot arena arne overheerst achterlijn afgelegd cyriel espn ingeschoten ingezakt marciano oefenmeester reageerder tadic vlakbij

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot avila brands gaal geluisterd gio gunnen hag input kasperk kloese kraay lingr liverpool meijer middenveldert pastoor podcast pusic rvp slot sobat stuivenberg twente voortzetten wehave yoda