Transparent
Inloggen
Sluiten

Guus Til: 'Het is een dreun voor ons'

20 maart 2022 19:12

Dankzij zijn treffer kwam Feyenoord op 1-2 en lange tijd leek dat de winnende goal te gaan worden. Guus Til zag echter dat zijn ploeg de voorsprong weggaf en Ajax met de punten de kleedkamer in ging. Bij ESPN deed de middenvelder zijn verhaal.

“Ongelooflijk. Dat was de wedstrijd wel een beetje voor ons. Ajax speelt volle bak één op één en we wisten dat we daarvan konden profiteren. Als je die duels op het middenveld weet te winnen, valt er enorm veel ruimte achter hun verdediging. Vaak winnen ze die duels, dus geven ze die ruimtes niet weg. Wij hebben dat wel een aantal keren gedaan.”

Til ging ook nog verder in op de tactiek: “Je moet je voorste spelers zo min mogelijk mee laten gaan met hun backs. Daarom moet je de bal veroveren op het middenveld en hopen dat je buitenspelers nog hoog staan. Wat je vaak ziet is dat er vaak gegokt wordt op een bal terug en dan wordt uitgespeeld. Je moet juist blijven wachten en niet ongeduldig raken. Nu overheerst de teleurstelling, want ik had minimaal gelijk willen spelen hier. Het is een dreun en het is niet anders.”




Tags

til dreun buitenspelers espn gegokt ongeduldig overheerst voorste weggaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.350 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts woningbouw yoda