Eenvoudige zege voor Feyenoord tegen Partizan

17 maart 2022 22:52

Eenvoudige zege voor Feyenoord tegen Partizan; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft in stijl de kwartfinale van de Conference League behaald. Na de 2-5 zege in Belgrado werd nu in De Kuip met 3-1 van Partizan gewonnen. Cyriel Dessers, Reiss Nelson en Bryan Linssen zorgden voor de doelpunten.

Vanaf het begin had Feyenoord de volledige controle over de wedstrijd. De ploeg was veelvuldig aan bal, al kwam het nauwelijks tot kansen. Pas na ruim een half uur kwam de eerste grote kans en dat leek direct raak te zijn. Guus Til schoot op de paal, waarna Cyriel Dessers de rebound binnen tikte. Zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel, maar dit bleek uit de beelden onterecht te zijn. In de Conference League is echter nog altijd geen VAR zodat het 0-0 bleef staan.

In het restant van de eerste helft gebeurde verder weinig meer, zodat beide ploegen af leken te stevenen op de brilstand bij rust. In de laatste minuut mocht Jens Toornstra echter nog een vrije trap nemen De aanvoerder schoot tegen Dessers aan en via de rug van de spits belandde de bal alsnog in het doel.

Ook na rust was het spelbeeld redelijk hetzelfde. Feyenoord had de controle, maar heel veel gebeurde er niet qua aanvallen. Na een uur spelen viel dan toch de 2-0 toen Reiss Nelson een voorzet van Guus Til kon binnen tikken. Twee minuten later kwam echter de aansluitingstreffer toen Toornstra een voorzet van richting veranderde en de bal door Gomez hard kon worden binnen geschoten.

Partizan leek daardoor iets meer vertrouwen te krijgen dat het toch nog een resultaat zou halen in De Kuip. Voor de wedstrijd was al zeker dat Feyenoord naar de kwartfinale zou gaan, maar met een gelijkspel terugkeren naar Servië zou het voor Partizan wellicht iets minder pijnlijk maken. Echt grote mogelijkheden bleven echter uit voor de Serviërs.

In de laatste minuut kwam er nog wel een mogelijkheid voor Feyenoord en die werd direct benut. Bryan Linssen schoot de bal hard binnen in de verre hoek en bepaalde daarmee de eindstand op 3-1.