Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord na rust op karakter langs taai PEC Zwolle

13 maart 2022 18:52
Foto: Pro Shots

Feyenoord na rust op karakter langs taai PEC Zwolle; image source: Pro Shots

In het MAC³PARK in Zwolle heeft Feyenoord zondagmiddag een zwaarbevochten zege over de streep getrokken. Na een aantal dubieuze beslissingen van de scheidsrechter en een korte onderbreking halverwege de tweede helft moest het team van Slot alle zeilen bijzetten om een 1-2 op het bord te krijgen. Doelpuntenmakers namens de Rotterdammers waren Luis Sinisterra en Cyriel Dessers.

Feyenoord verscheen aan de aftrap zonder Justin Bijlow en Jens Toornstra. De Rotterdamse goalie ontbrak vanwege een blessure aan zijn voet waardoor Ofir Marciano onder de lat mocht aantreden en Toornstra moest zijn plek weer afstaan aan Guus Til.

Feyenoord en PEC Zwolle zouden er geen spektakel van maken in de eerste helft. Feyenoord kwam na 7 minuten met de schrik vrij, toen Marciano knap redding bracht op een inzet van Darfalou. Namens Feyenoord kwam het eerste gevaar van Reiss Nelson, maar zijn inzet was te slap ingeschoten om Lamprou te verslaan. Verder dan een kansje voor Dessers en een afstandsschot van Kökcü kwam Feyenoord in de eerste helft eigenlijk niet, ondanks aanzienlijk meer balbezit. In de tweede minuut van de blessuretijd kwam het ook nog eens uit het niets op achterstand: Bram van Polen jaagde een afgeslagen bal via de lat achter Marciano. Een flinke domper voor Feyenoord in de laatste seconden voor rust.

De tweede helft begon niet al te goed voor Feyenoord. Voor een lichte overtreding kreeg Kökcü een gele kaart, waardoor de middenvelder De Klassieker volgende week aan zich voorbij moet laten gaan. Met een aantal aanvallende wissels probeerde Arne Slot het tij te keren en halverwege de tweede helft werden deze wissels beloond met de 1-1. Sinisterra bekroonde een fraaie actie met een matig schot, maar via het been van Nakayama verdween deze in de goal. Dat PEC Zwolle niet veel later met 11 man mocht blijven staan, mag een schande worden genoemd. Van der Werff sloeg de bal opzichtig weg voor de doorgebroken Linssen, maar het bleef bij geel. Dat ook de VAR niet ingreep was ongekend en zorgde voor veel onbegrip. Even later werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt doordat er vuurwerk vanuit het thuisvak op het veld werd gegooid.

Vlak na de onderbreking kwam Feyenoord op 1-2 via Cyriel Dessers. Na ongelukkig uitglijden van Mees de Wit kwam de bal voor de voeten van Dessers, die uit de draai de linker bovenhoek wist te vinden. Na de goal mocht hij meteen het veld verlaten, aangezien Slot weer terugschakelde naar 4-3-3. In de slotfase ging PEC Zwolle va banque spelen met vijf aanvallers. Dit zorgde voor een aantal hachelijke situaties voor de goal van Marciano, maar Feyenoord hield het hoofd boven water en trok de 1-2 over de streep.

Aanstaande donderdag speelt Feyenoord om 21:00 uur de return tegen FK Partizan. Na de 2-5 overwinning in Belgrado is het zaak om ongeschonden de kwartfinale te bereiken in de Conference League, zeker met De Klassieker van komende zondag in het achterhoofd.




Discussieer mee op de forums


Tags

pec dessers marciano slot cyriel klassieker kokcu onderbreking sinisterra taai toornstra aantreden achterhoofd afgeslagen aftrap arne banque bekroonde bijlow bijzetten bord bovenhoek bram conference darfalou fraaie goalie hachelijke ingeschoten jaagde kansje lamprou linssen mees nakayama nelson ofir onbegrip ongeschonden park partizan polen reiss schande schrik seconden slap terugschakelde thuisvak til uitglijden var vuurwerk water werff zeilen zwaarbevochten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.431 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot arsenal dtk fardau fitheid hulshoff jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool marquis middenveldert milambo oosting peeters persie ron schreuder slot stengs stuivenberg timber twente yoda zeroukki