Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Ons aanvalsspel was uitstekend en daardoor geef je zelf ook heel weinig kansen weg'

11 maart 2022 00:59

Arne Slot was in gesprek met ESPN erg tevreden over het spel van zijn ploeg. "We waren constant in staat om de vrije man op het middenveld te vinden. Ons aanvalsspel was uitstekend en daardoor geef je zelf ook heel weinig kansen weg", aldus Slot. "Als je dan een kritisch punt moet benoemen is dat zij twee en een halve kans gehad hebben en dat zijn twee goals. Het is ook frustrerend dat we constant geen recht doen aan de veldverhouding. We hebben twee keer achter gestaan, dat is echt onnodig."

Voor Feyenoord was het inmiddels de vierde wedstrijd op rij waarin het op achterstand kwam. "En we waren geen enkele keer de mindere", zo gaf hij aan. "Het zijn natuurlijk wel constant andere verhalen. In Alkmaar krijg je bijvoorbeeld twee strafschoppen tegen. Maar dit seizoen hebben we al vaker terug moeten komen. Ik weet niet of het toeval is, maar het is wel een patroon dat ze steeds scoren als ze voor het eerst op onze helft komen en wij zelf al een paar kansen gehad hebben."

Slot was van mening dat het zijn ploeg nog te vaak opbreekt dat te weinig kansen in een doelpunt om worden gezet. "Dat achtervolgt ons het hele seizoen al en daardoor speel je constant moeilijke wedstrijden", zei hij daarover. "De tegenstander was nergens vandaag, maar die geven we wel twee keer de energie van een voorsprong. Het is des te knapper dat je dat ombuigt, maar we kunnen ons elk moment in de vingers snijden en dat doen we het hele seizoen al te vaak."




Tags

slot aanvalsspel arne achtervolgt alkmaar espn knapper ombuigt opbreekt patroon snijden veldverhouding

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot championship jans kloese kraaij liverpool marquis middenveldert milambo oosting peeters performance persie poor reds ron schreuder slot soap stengs there think what will year yoda zeroukki