Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord strijdt met koploper van Servië om plek in kwartfinale

8 maart 2022 23:48

Donderdagavnd komt Feyenoord Europees weer in actie. In Servië wacht het uitduel tegen Partizan Belgrado in de achtste finales van de Conference League. In eigen land staat Partizan op een eerste plaats met een voorsprong van twee punten op aartsrivaal Rode Ster Belgrado. In de Conference League eindigden de Serviërs in een groep met AA Gent, Anorthosis en FC Flora op een tweede plaats. In de voorrondes werd achtereenvolgens DAC, PFK Sotsji en Santa Clara verslagen.

Feyenoord speelde nog nooit een officieel duel tegen Partizan Belgrado. De regerend koploper van Servië kwam twee keer tegenover AZ in de groepsfase van de Europa League. In het seizoen 2015/2016 wist het beide duels te winnen, terwijl in het seizoen 2019/2020 twee keer gelijk werd gespeeld.

In 2006 werd FC Groningen in de eerste ronde van de UEFA Cup gekoppeld aan de Serviërs. Een 4-2 zege van Partizan in eigen huis bleek uiteindelijk voldoende, waarna de return in Groningen met 1-0 verloren ging.

De selectie van Partizan Belgrado kent één speler met een verleden in de Eredivisie, aangezien sinds dit seizoen Queensy Menig een van de aanvallers is. Menig speelde in de Eredivisie voor PEC Zwolle en FC Twente.




Tags

partizan conference eredivisie groningen menig serviers aartsrivaal anorthosis clara dac donderdagavnd flora gent pec pfk queensy santa sotsji ster twente uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren persie slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda