Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Feyenoord pas na 43 minuten wakker en dus veel te laat

7 maart 2022 11:29
Foto: Pro Shots

COLUMN: Feyenoord pas na 43 minuten wakker en dus veel te laat; image source: Pro Shots

Beste Feyenoord-vrienden,

Jammer dat de wedstrijd pas weer om 21.00 uur begon. Waarom houdt de (K)NVB geen rekening met het feit dat onze volksclub ook veel supporters vanuit het hele land heeft die na afloop van zo’n laat begonnen wedstrijd niet meer met goed fatsoen met openbaar vervoer naar huis kunnen, zoals naar de Achterhoek, Zuid-Limburg en zelfs Friesland en Groningen?

Zelf loste ik het maar weer eens op met een hotelkamer dicht bij het Centraal Station, maar dat is anno 2022 toch even € 125 aftikken en dat zou dit seizoen dus al vier keer hebben moeten gebeuren. Een dure grap, zeker in deze tijd van naar Nederlandse maatstaven relatieve hyperinflatie en (in mijn situatie) al veertien jaar niet-geïndexeerde pensioenen (= uitgesteld loon) ondanks schathemeltje rijke pensioenfondsen die zich als gevolg van uiterst controversieel overheidsbeleid zo arm als een kerkrat moeten rekenen.

Een ander feit dat mij zaterdagavond teleur stelde was dat er niet minstens een minuut stilte of andere vorm van respect werd betoond jegens de vele onschuldige burgerslachtoffers die in Oekraïne te betreuren zijn als gevolg van meedogenloze bombardementen. En dat in het stadion van een echte volksclub in Rotterdam, de stad die op 14 mei 1940 en na vijf dagen in zekere mate militair stand houden tegen Nazi-Duitsland zwaar werd gebombardeerd alvorens Nederland capituleerde voor de militaire overmacht.

Ik vind dat ronduit beschamend en een regelrechte aanfluiting. In plaats daarvan werd de supporters gevraagd een tekst op A3-formaat in de lucht te houden om hun liefde voor De Kuip te belijden op het moment dat de spelers de groene grasmat betraden.

Tja, wat het zwaarst telt moet dan maar het zwaarst wegen maar ik vond het ondanks een op zich mooie blijk van liefde toch een verkeerde tekst op een verkeerd moment op een verkeerde plaats. En wie het daar niet mee eens is moet nog maar eens aandachtig het standbeeld van Zadkine op Plein 1940 bekijken om het historisch besef te laten doordringen in welke stad met welke geschiedenis hun club ooit is opgericht en in de loop der tijden groot is geworden.

Zaterdagavond waren wij voor de rust getuige van een zeer teleurstellend Feyenoord. Zeker het eerste halfuur vond ik FC Groningen de betere ploeg en de 0-1 was ook zeker niet geflatteerd, integendeel. Pas in de laatste minuten voor de rust kwam er echt venijn in het spel van ons dierbare Feyenoord, maar de gelijkmaker werd niet meer voor de theepauze bevochten.

Na de rust zette Feyenoord wel meteen druk en was het wachten op de gelijkmaker. Die kwam pas nadat de opzichtig falende Linssen was vervangen door Cyriel Dessers. Daarna kwam de Belg nog een keer alleen op de Groningse doelman af maar toen werd pijnlijk duidelijk dat hij snelheid te kort komt in zo’n riante positie.

Hij schreef het achteraf toe aan zijn blessure en daarom zullen we hem, alleen al om zijn verdiensten dit seizoen, het voordeel van de twijfel geven. Het bleef 1-1 en daarmee zit AZ onze helden zeer kort op de hielen. Want de ambitieuze club uit Alkmaar won wel weer gewoon en datzelfde gold voor die andere achtervolger FC Twente.

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart
Tags

column groningen liefde tekst volksclub wakker zwaarst aanfluiting achterhoek achtervolger aftikken alkmaar anno belijden betoond betraden bevochten blijk bombardementen burgerslachtoffers capituleerde controversieel cyriel dessers doordringen duitsland fatsoen formaat friesland gebombardeerd geflatteerd geindexeerde groningse historisch hotelkamer hyperinflatie integendeel kerkrat kuip linssen loon loste lucht maatstaven meedogenloze militair militaire nazi nederland nvb oekraine onschuldige openbaar overheidsbeleid overmacht plein riante station stilte theepauze twente venijn verdiensten vervoer zadkine

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.796 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane alireza biden danall democraten geertruida gimenez hancko harris jahanbakhsh kennedy kloese lopez nieuwkoop nomination oostenrijk primary priske read slot smal socrates stengs system trump tsoungui ueda willykment wingbacks zerrouki