Teleurstellend gelijkspel Feyenoord tegen FC Groningen

5 maart 2022 22:55

Teleurstellend gelijkspel Feyenoord tegen FC Groningen; image source: Pro Shots

Feyenoord is zaterdagavond niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen. De Noorderlingen namen halverwege de eerste helft de leiding via De Leeuw en verdedigden deze voorsprong met man en macht. Twintig minuten voor tijd bracht Dessers de Rotterdammers langszij, maar verder kwam de ploeg van Arne Slot niet.

In de eerste helft kreeg Feyenoord de beste mogelijkheden om tot scoren te komen. De enige die dat echter voor elkaar kreeg was Michael de Leeuw, namens FC Groningen. Uit een snelle tegenaanval over de linkerkant werd de bal teruggelegd op De Leeuw, die hem in de verre hoek binnengleed. Zeker na deze openingstreffer ging FC Groningen zich nog meer toeleggen op verdedigen, wat het lastig maakte voor Feyenoord om ruimtes te vinden. Toch waren er een aantal kansen voor rust via onder meer Linssen en Sinisterra, maar vooral doelman Leeuwenburgh was een sta in de weg voor Feyenoord. Daardoor was de verrassende ruststand 0-1.

In de tweede helft zou het eenrichtingsverkeer worden richting het doel van FC Groningen. Met name Sinisterra kwam een aantal keer in kansrijke positie, maar andermaal kwam Leeuwenburgh als sterkste uit de strijd. Het duurde uiteindelijk tot de 70e minuut voordat Feyenoord langszij kwam. Uit een afgemeten voorzet van Aursnes knikte de ingevallen Dessers de bal in de verre hoek. Een meer dan verdiende gelijkmaker, waarna Feyenoord op zoek ging naar de overwinning. Met aanvallende wissels als Dessers, Walemark, Nelson en Toornstra werd er het nodige risico genomen door Arne Slot.

In de 79e minuut was Dessers dicht bij zijn tweede van de avond, maar zijn kopbal spatte uiteen op de paal. Het goede voorbereidende werk was van Walemark. Ondanks een enorm overwicht aan balbezit bleef Feyenoord het lastig vinden om de goal van FC Groningen te bestormen. Behoudens een schot van Geertruida was het slotoffensief tegenvallend. De eindstand bleef daardoor steken op een uiterst teleurstellende 1-1.

Aanstaande donderdag speelt Feyenoord in Belgrado de heenwedstrijd in de achtste finales van de Conference League tegen Partizan. De aftrap aldaar is om 18:45 uur.