Transparent
Inloggen
Sluiten

Ridgeciano Haps: 'Het leek wel of ik vervloekt was bij Feyenoord'

2 maart 2022 20:34 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Ridgeciano Haps: "Het leek wel of ik vervloekt was bij Feyenoord"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International heeft Ridgeciano Haps teruggeblikt op zijn beslissing om afgelopen zomer te vertrekken bij Feyenoord. "Ik had me eigenlijk al neergelegd bij nog een jaar Feyenoord. Geen straf, mooie club, andere vibe met de nieuwe trainer Arne Slot, en komende zomer zou ik transfervrij zijn", aldus Haps. "Alleen: ik speelde niet. Daarbij ging ik met Suriname naar de Gold Cup midden in de voorbereiding. Slot zei: Ik wens je veel succes, maar je maakt het mij alleen wel makkelijker. Dat was zo, natuurlijk."

Vervolgens werd Haps gebeld door Venezia. "Frank Arnesen deed niet moeilijk. Ik wist wel dat hij zou meewerken. Als mijn salaris zou wegvallen, kon Feyenoord ook weer iets doen", zo geeft hij aan. "Maar Frank zei óók: Ridgeciano, je hebt het niet altijd makkelijk gehad, maar steeds alles gegeven voor Feyenoord. Als er een mooie club komt, gaan wij je echt niet dwarszitten. Vond ik toch wel mooi en hij hield woord."

De supporters van Feyenoord mist hij wel. "Met hen had ik altijd een goede band. Ik vond het ook iedere keer geweldig om in De Kuip te spelen. Verder denk ik terug aan de beker die we hebben gewonnen", zegt hij daarover. "Voor de rest... Het is moeilijk voor me om de juiste woorden te vinden, maar het leek wel of ik vervloekt was bij Feyenoord. Iedere keer dat ik dacht: Ja, ik ben er, dít is mijn niveau, ging het mis. Steeds weer een nieuwe blessure. Het was op een gegeven moment gekmakend."

Haps voelt zich bevrijd in Venetië. "Neem alleen die trainingen. Alles honderd procent. Dát is waar ik van hou. Partijtjes zijn zó scherp, dat het wel echte wedstrijden lijken. Ook de Serie A. Iedereen is sterker, slimmer, harder dan in de Eredivisie", legt hij uit. "Als verdediger geniet je ook meer aanzien dan in Nederland. Tegen Roma haalde ik met een omhaal een bal van de lijn, die beelden gingen meteen viraal in Italië. Vonden ze hier net zo mooi als de goal die ik maakte tegen Torino, mijn eerste in de Serie A. Het is echt een geweldige competitie, met al die internationals die er rondlopen."

Meer op VI.nl




Tags

haps ridgeciano vervloekt slot arne arnesen dwarszitten eredivisie gekmakend geniet kuip nederland partijtjes roma rondlopen suriname torino venetie venezia vibe viraal wegvallen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Goeie speler, die niet voldoende waardering kreeg. Heeft ook te maken met de keuzes van de trainer.
+1/-0

2 jaar geleden
Een Haps in goede vorm schat ik nog altijd hoger in dan Malacia.
+1/-0

2 jaar geleden
Malacia kreeg het vertrouwen, misschien wel terecht.
Maar Malacia is ook wel even uit vorm geweest en mocht blijven staan.
Toch is Haps te vaak geblesseerd geweest op belangrijke momenten zoals de voorbereiding op een nieuw seizoen.
Speelt nu in een mooie competitie!!
Succes Haps!!
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall geertruida gimenez hartman israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pusic reijnders rodriguez rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda