Transparent
Inloggen
Sluiten

Slechte eerste helft nekt Feyenoord in Alkmaar

27 februari 2022 14:14
Foto: Pro Shots

Slechte eerste helft nekt Feyenoord in Alkmaar; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen AZ met 2-1 verloren. Na een zwakke eerste helft stond AZ op 2-0 dankzij twee benutte penalty’s van Jesper Karlsson. Vlak na rust scoorde Lutsharel Geertruida de aansluitingstreffer, maar verder kwam de ploeg van Arne Slot niet. Door deze nederlaag is AZ Feyenoord tot op drie punten genaderd.

De eerste helft zou voor Feyenoord allesbehalve vlekkeloos verlopen. In het AFAS Stadion liep de ploeg van Arne Slot continu achter de feiten aan. In balbezit was het enorm slordig, waardoor er weinig kansen werden gecreëerd. Daardoor werd AZ-doelman Vindahl nauwelijks getest, iets wat bij Justin Bijlow wél het geval was. Twee keer was de Rotterdammer kansloos na goed ingeschoten penalty’s van Jesper Karlsson, maar het was aan Bijlow te danken dat het bij rust geen 3-0 of 4-0 stond. Vooral de redding op een inzet van Karlsson was prachtig, die de Rotterdamse goalie met een uitgestrekt arm wist te keren. De aanleiding voor de penalty’s waren een domme overtreding van Hendrix en een discutabele overtreding van Malacia, die Sugawara licht zou hebben geduwd. Daarmee drukte scheidsrechter Higler een behoorlijke stempel op de wedstrijd. Gelukkig greep de VAR nog in bij een doelpunt van De Wit, die nipt buitenspel stond, waardoor de schade in de eerste helft beperkt bleef tot 2-0. Feyenoord was zeker in het laatste deel van de eerste helft de kluts volledig kwijt en mocht opgelucht ademhalen toen Higler voor de rust floot.

Na een moeizame eerste helft bleef Tyrell Malacia in de kleedkamer achter. Slot bracht Pedersen in als rechtsback en Geertruida verhuisde naar de linkerkant. Feyenoord begon sterk en verkleinde na zeven minuten de achterstand tot 2-1. Uit een corner van Toornstra kreeg Vindahl de bal niet te pakken, waarna Geertruida de bal binnen kon frommelen. Ook na de 2-1 was Feyenoord de bovenliggende partij, maar het had moeite om de AZ-verdediging te slechten. Trauner was halverwege de tweede helft dichtbij met een prima kopbal, maar Vindahl bracht redding.

Met Alireza voor Hendrix probeerde Feyenoord in het laatste kwartier een slotoffensief te forceren. Ook Walemark werd gebracht voor Linssen, waardoor Alireza naar de spitspositie verschoof. Het slotoffensief leverde op een kopkans voor Sinisterra na echter niets op, waardoor Feyenoord met een nederlaag huiswaarts moest keren. Volgende week zaterdag speelt Feyenoord om 21:00 uur de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.




Discussieer mee op de forums


Tags

geertruida karlsson slot vindahl alireza alkmaar arne bijlow hendrix higler jesper malacia nekt ademhalen afas allesbehalve danken discutabele frommelen geduwd genaderd goalie groningen huiswaarts ingeschoten kluts kopkans linssen nipt opgelucht pedersen rotterdammer sinisterra slechten stempel sugawara toornstra trauner tyrell uitgestrekt var verkleinde verschoof vlekkeloos walemark

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.401 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane alonso arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien liverpool middenveldert nha slot tai thao timber tin wieffer yoda