Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Ook het achtste duel tegen Cambuur werd gewonnen, ondanks een verregende Kuip

21 februari 2022 11:02
Foto: Pro Shots

COLUMN: Ook het achtste duel tegen Cambuur werd gewonnen, ondanks een verregende Kuip; image source: Pro Shots

Beste Feyenoord-vrienden,

Vooraf werd in de pers gememoreerd dat Feyenoord en Cambuur in de nationale voetbalhistorie in De Kuip zeven maal tegenover elkaar stonden en dat Feyenoord die sportieve confrontaties alle zeven won. Dan kan je vanuit een irrationeel bijgeloof vrezen dat de Goden worden verzocht en waratje we kwamen met 0-1 achter te staan na 17 minuten tempo-loos geschuifel.

Behalve het trage voetbal speelden ook de weerelementen een rol, zeer waarschijnlijk ook bij de Friese goal waarbij Gernot Trauner zich verkeek op een bal die ietwat verwaaide voor hij in het gras neerdaalde en dat verraste de zich bij Feyenoord als zeer degelijke verdediger ontpopte Oostenrijker uit het mooie Linz zichtbaar.

Gelukkig trok Sinisterra alweer 8 minuten later de gelijkmaker over de streep en die treffer was ronduit een wereldgoal. Nog een paar van die treffers en hij heeft bij wijze van spreken de internationale topclubs voor het uitzoeken.

Feyenoord is met 1 Wereldbeker, 1 EC I- cup en 2 UEFA-cups qua palmares zeker nog steeds een Europese topclub, maar inmiddels wel van een andere categorie dan clubs als Bayern München en Manchester City.

In sportieve zin geldt dat overigens nog lang niet voor Manchester City, dat alleen nog maar een EC II cup uit 1970 (!) in de prijzenkast heeft staan, maar qua liquiditeit, solvabiliteit en rentabiliteit - om er maar even een paar economische begrippen uit te smijten - kan Feyenoord zich op geen enkele wijze meer meten met de Engelse club die na de overname door de Abu Dhabi United Group in 2008 de veruit rijkste club ter wereld werd.

Nu zal een speler als Sinisterra niet bovenaan het lijstje staan van deze miljardenclub, maar tussen de bedrijfseconomische posities van Feyenoord en Manchester City zijn er natuurlijk zeer vele clubs die de verrichtingen van de Columbiaan ongetwijfeld nauwlettend in de gaten houden en zo’n zeer fraaie treffer waar nog een magistrale balcontrole aan vooraf ging zal de aandacht van de vele kapers op de kust zeker nog nadrukkelijker op hem gevestigd hebben. Sportief zal diens vertrek een aderlating zijn, maar de penningmeester zal zeker vergenoegd in zijn handen wrijven, zodra Luis voor een zowel nominaal als reëel recordbedrag verkocht zal kunnen worden.

En dan komen we nu toch weer even uit bij Frank Arnesen, de man uit Kopenhagen die het dus gewoon heel goed doet als technisch directeur van ons dierbare Feyenoord. Die met uiterst geringe middelen een optimum realiseert. Hij lijkt nu toch eindelijk te gaan bijtekenen.

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam meldde onlangs bij Voetbal Inside dat het uitblijven van de Deense handtekening onder het hem al geruime tijd geleden aangeboden contract inmiddels tot irritatie leidde. En nu Overmars bij Ajax in overdrachtelijke zin het veld heeft geruimd loert natuurlijk het “gevaar” van een tweede grijpgrage greep vanuit de residentieloze hoofdstad om twee vliegen in één klap te vangen: jezelf versterken met een uitstekende technisch directeur en daarmee gelijktijdig één van je potentiële rivalen te verzwakken. Berghuis kon voor een appel en een ei worden weggegrist en de voormalige Ajacied en PSV’er kan helemaal gratis De Kuip uitwandelen.

Feyenoord won dus gisteren in een met overdadige regen besproeide wedstrijd en bleef daardoor PSV op de ranglijst op de hielen trappen. Maar Feyenoord wacht nog wel een paar loodzware wedstrijden zoals volgende week uit tegen AZ en later ook nog tegen Ajax en ook de thuisduels tegen PSV, FC Twente en FC Utrecht. Stuk voor stuk zullen die confrontaties verre van gemakkelijk zijn.

De vier afgelopen duels waren dat – althans op papier – zeker wel en zoals Don Paul eerder al eens in diens tekstueel verslag verwoordde gaat het nog al eens mis als het echt moeilijk wordt. Thuis tegen Ajax, twee keer tegen Vitesse en uit tegen Utrecht, Groningen en Twente werd dat bevestigd en zelfs thuis tegen RKC Waalwijk.

We zijn er dus nog lang niet wat de zekerstelling van de derde plaats betreft, laat staan onze kansen op de tweede plaats. Met name AZ zelf doet dus nog volop mee en zal dat het komend weekend graag willen bewijzen.

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart
Discussieer mee op de forums


Tags

kuip cambuur column confrontaties sinisterra twente utrecht verregende abu aderlating appel arnesen balcontrole bayern berghuis bijgeloof bijtekenen columbiaan cups dhabi fraaie friese gelijktijdig gernot geruimd goden gras groningen irritatie kapers kopenhagen krabbendam liquiditeit loos miljardenclub nominaal oostenrijker optimum overmars overname palmares penningmeester potentiele prijzenkast recordbedrag regen rentabiliteit rivalen rkc smijten solvabiliteit trage trauner uefa verkeek verslag verwaaide verzwakken vitesse voetbalhistorie waratje wereldbeker wereldgoal zekerstelling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Sinisterra moet wel iets meer laten zien dan tegen Cambuur. Prachtig doelpunt, maar voor de rest hebben we hem haast niet gezien.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane alireza biden danall democraten geertruida gimenez hancko harris jahanbakhsh kennedy kloese lopez nieuwkoop nomination oostenrijk primary priske read slot smal socrates stengs system trump tsoungui ueda willykment wingbacks zerrouki