Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Terechte overwinning met prachtige goals'

20 februari 2022 20:48

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur zondagmiddag met 3-1 gewonnen. De doelpunten kwamen in een gevulde Kuip van Sinisterra, Kökcü en Jahanbakhsh. Na afloop van de wedstrijd gaf trainer Arne Slot bij ESPN aan dat hij weer heeft genoten van het publiek in De Kuip en dat de overwinning zeer terecht was.

“Het is bijzonder dat er vandaag zo veel mensen waren. Het is een fantastisch stadion, maar veel plekken zijn niet overdekt. Dat ze er dan met zoveel zijn, dan is het fijn om ze een overwinning terug te geven. Ik denk dat de goal van Luis het mooiste was, omdat daar ook een geweldige aanname aan vooraf ging. Daarnaast was de 1-1 extra belangrijk.”

Vervolgens ging Slot verder over de rechteraanvallers Alireza en Walemark: “Alireza was erg blij, maar dat is iedereen natuurlijk na een goal. Ali mag wat vaker de bal verliezen dan een ander, dat zit een beetje in zijn spel. Hij had vandaag ook een assist kunnen hebben op Linssen, maar die ging er niet in. Daardoor is zijn rendement dan ook wat lager, dat is pech. Patrick Walemark had in de laatste minuten een paar mooie acties. Ik zie alleen wel dat hij nog niet helemaal topfit is. Het is lastig om het tempo en de hardheid van een wedstrijd mee te pakken. Daarom is het fijn dat hij met enige regelmaat zijn minuten kan pakken nu. Het wordt wel een uitdaging om hem te laten invallen de komende wedstrijden.”

Smetje op de overwinning was de overdreven gegeven gele kaart voor Aursnes, zag ook Slot: “De gele kaart is natuurlijk erg vervelend voor Fredrik, maar we hebben niet voor niets wat nieuwe spelers gehaald in de winterstop. Volgende week staat daar gewoon iemand die de taken op zich neemt, hoor. Het was vandaag goed om te zien dat we, tegen een goed gegroepeerd Cambuur, ons goed hebben hersteld na de achterstand. Door een aantal hele mooie goals hebben we er doorheen gespeeld en hebben we terecht gewonnen. Volgende week treffen we in AZ een ploeg die enorm in vorm is. Dat wordt een hele interessante wedstrijd.”




Tags

slot arne alireza cambuur kuip walemark ali aursnes espn fredrik gegroepeerd gevulde hardheid jahanbakhsh kokcu linssen overdekt rechteraanvallers sinisterra smetje topfit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.144 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pvv reijnders rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer