Veerkrachtig Feyenoord met prachtige goals langs Cambuur

20 februari 2022 17:06

Veerkrachtig Feyenoord met prachtige goals langs Cambuur; image source: Pro Shots

Een goed gevulde Kuip heeft Feyenoord zondagmiddag drie punten zien pakken tegen SC Cambuur. Ondanks een vroege achterstand lukte het de Rotterdammers om de wedstrijd te kantelen en met fraaie treffers 3-1 op het scorebord te zetten. In de stromende regen kwamen de doelpunten van Luis Sinisterra, Orkun Kökcü én Alireza Jahanbakhsh.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en kwam het eerste kwartier meermaals in scoringspositie. Zo kreeg Til in de 13e minuut een kopkans recht voor de goal, na een inspanningsslag van Jahanbakhsh om de bal te heroveren. Een paar minuten later diende zich een kans aan voor Geertruida, maar hij zag zijn inzet in de handen van keeper Stevens verdwijnen. Er was geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord, tot de wind even flink opstak. Een terugspeelbal op Trauner maakte een vreemde slinger, waardoor de alerte Cambuur-spits Boere met de bal aan de haal kon. Bijna ter hoogte van de achterlijn krulde de 29-jarige Bredanaar de bal achter doelman Bijlow, die tot dat moment nog niets had hoeven doen, en zette zo Feyenoord op een 0-1 achterstand.

Lang kon Cambuur niet genieten van de voorsprong, want in de 25e minuut kreeg Sinisterra het op de heupen. Vanaf de kop van de zestien vuurde de lichtvoetige Colombiaan de bal - na een knappe aanname - vol in de kruising. Het zou het startschot zijn van een reeks charges richting het Leeuwardse doel. Zowel Jahanbakhsh als Linssen creëerden aardige kansen, maar hun pogingen om de voorsprong te pakken stuitten achtereenvolgens op doelman Stevens en verdediger Schmidt. Net voor het rustsignaal lukte het Kökcü wél om Feyenoord aan een voorsprong te helpen. Vanaf buiten het strafschopgebied knalde de middenvelder de bal hard richting het doel, waar deze kort voor de eindbestemming door Mac-Intosch van richting werd veranderd. Voor doelman Stevens was het een verrassende wending waar hij geen antwoord op had: de keeper kon niet anders dan kijken hoe de 2-1 in het net verdween.

Kort na rust besliste Feyenoord de wedstrijd en dat deed het via Jahanbakhsh. De aanvaller, die de afgelopen periode nog wel eens onder vuur heeft gelegen vanwege tegenvallende prestaties, opende nu zelf het vuur op het doel van de Friezen. Met een rotvaart schoot hij een kanonskogel van een pegel af, die met een paar fraaie stuiten via de lat het Friese doel in vloog. De verdere tweede helft kwamen beide ploegen niet echt meer tot uitgelezen kansen, waardoor ook de eindstand op 3-1 werd bepaald.

Feyenoord speelt de volgende competitiewedstrijd op zondag 27 februari tegen AZ. Uit in Alkmaar begint de wedstrijd al vroeg, om 12:15.