Feyenoord wint ondanks zwakke wedstrijd op bezoek bij RKC

13 februari 2022 16:24

Feyenoord wint ondanks zwakke wedstrijd op bezoek bij RKC; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de aansluiting met de ploegen bovenin vast weten te houden. In een weliswaar slechte wedstrijd werd met 0-2 gewonnen van RKC. Orkun Kökcü en Jorrit Hendrix zorgden voor de doelpunten.

Feyenoord had vanaf de start direct volop de bal, maar wist niet door de hechte defensie van RKC te komen. De thuisploeg was zelf een paar keer gevaarlijk met een schot van afstand, terwijl Feyenoord nog geen kans had gehad. Beide ploegen lekenen dan ook af te stevenen op een ruststand van 0-0, maar vlak voor rust sloeg Orkun Kökcü opeens toe. De middenvelder kon dankbaar gebruik maken van doelman Vaessen die uit zijn doel kwam en wist daarmee voor de 0-1 voorsprong te zorgen.

De tweede helft was iets meer open van beide kanten. RKC moest iets meer risico nemen, zodat er voor Feyenoord meer ruimte kwam om aan te vallen. Zo raakte Guus Til de paal, terwijl een treffer van Luis Sinisterra vanwege buitenspel van Alireza Jahanbakhsh werd afgekeurd.

RKC bleef echter ook in de wedstrijd en kwam er een paar keer gevaarlijk uit. De thuisploeg dacht ook recht te hebben op een strafschop, maar omdat Fredrik Aursnes de bal speelde ging de bal niet op de stip. Toch kreeg RKC een kwartier voor tijd plotseling een enorme kans. Via een uitstekende redding van Justin Bijlow werd echter de gelijkmaker voorkomen.

De thuisploeg ging steeds meer risico nemen in de hoop om nog een gelijkspel uit het vuur te kunnen slepen en dat werd in de laatste minuut door Feyenoord eindelijk afgetraft. Invaller Jorrit Hendrix kon profiteren van een glijpartij achterin en maakte zijn eerste goal in het shirt van Feyenoord. Het duel was daarmee beslist en in de paar minuten blessuretijd gebeurde er verder niets meer.