Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Het eerste half uur was echt indrukwekkend goed'

6 februari 2022 15:36

In gesprek met ESPN gaf Arne Slot aan zeer tevreden te zijn over de wedstrijd van zijn ploeg. "We maakten alleen niet snel genoeg het verschil, want 2-0 bij rust was geen reële afspiegeling van de krachtsverhoudingen", aldus Slot. "Maar uiteindelijk was dit wel een van onze beste wedstrijden van dit seizoen. Dat is duidelijk. Vooral het eerste half uur, zo goed heb ik Feyenoord nog niet zien spelen. Dat was echt indrukwekkend goed."

Slot had in de tweede helft de luxe om twee debutanten binnen de lijnen te kunnen brengen. "Het was natuurlijk niet zo dat als ik voor de winterstop naast me keek ik niemand in kon brengen. Dat was absoluut niet zo", zo gaf hij aan. "Ook voor de winterstop was ik al heel tevreden over mijn selectie. Qua aantallen zijn we er nu misschien nog iets op achteruit gegaan, maar kwalitatief zijn we nu wel sterker geworden. En ik vind het belangrijk om daarbij te benadrukken dat we niet meer geld hebben uitgegeven."

De trainer had vooral genoten van de 2-0, die begon bij een achterbal van Justin Bijlow. "Het was een van de spaarzame momenten dat Sparta hoog druk zette. Dat was heel fijn, want dan konden de aanvallers in een heel grote ruimte spelen", zei hij daarover. "Niet geheel toevallig had Orkun Kökcü een grote rol in deze aanval, want hij speelde echt een geweldige wedstrijd. Hij speelt het hele seizoen al goed en gaat steeds beter spelen. Ik heb me maar in beperkte mate kunnen vinden in de kritiek die op hem kwam, omdat ik hem altijd heel belangrijk vond in ons aanvalsspel. Maar het is overduidelijk dat hij nu beter is dan aan het begin van het seizoen."

Voor Slot is de jacht op PSV nu echt ingezet. "Als je derde staat kijk je altijd eerst naar de ploeg die boven je staat, maar we moeten niet vergeten dat er ook ploegen onder ons staan die blijven winnen", reageerde hij daarop. "Dat betekent dat wij ook daardoor moeten blijven winnen. Dat we nu op één punt van PSV staan is heel prettig, maar het is nog dertien wedstrijden. PSV heeft nu met AZ en Ajax twee heel sterke tegenstanders gehad, dus dat kan een vertekend beeld geven. Maar waar wij nu staan vind ik volledig terecht als je ziet op de manier hoe wij voetballen."




Discussieer mee op de forums


Tags

slot arne aanvalsspel achterbal afspiegeling bijlow debutanten espn kokcu krachtsverhoudingen kwalitatief spaarzame sparta

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat volkslied willykment woningbouw yoda