Overtuigende zege voor Feyenoord in Rotterdamse stadsderby

6 februari 2022 14:11

Overtuigende zege voor Feyenoord in Rotterdamse stadsderby; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft met speels gemak de stadsderby weten te winnen van Sparta. In De Kuip was de ploeg met 4-0 veel te sterk. Guus Til wist twee keer te scoren, terwijl ook Orkun Kökcü en Alireza Jahanbakhsh tot een doelpunt kwamen.

Voorafgaand aan het duel werd op schitterende wijze stil gestaan bij de vorige week helaas overleden Wim Jansen. Toen het duel eenmaal begonnen was lag de bal al snel voor de eerste keer in het doel. Orkun Kökcü schoot net buiten de zestien en via het been van een van de Sparta-verdedigers ging de bal ietwat gelukkig het doel in.

De vroege openingstreffer was de start van een voetbalshow van Feyenoord. Nadat enkele mogelijkheden al onbenut werden, wist Alireza Jahanbakhsh na een schitterende aanval voor de 2-0 te zorgen. De ploeg van Arne Slot leek de aanwezige supporters te willen trakteren op een heerlijke wedstrijd want Feyenoord was veel te sterk voor de stadsgenoot en ging vol op jacht naar doelpunten. Echter mede door de weersomstandigheden ging de storm van Feyenoord halverwege de eerste helft wat liggen zodat echt grote kansen verder uitbleven.

Na rust was het wederom al snel raak. Een voorzet van Luis Sinisterra kwam via een van de spelers van Sparta voor de voeten van Guus Til en hij kon daardoor eenvoudig de 3-0 binnen schieten. De wedstrijd was daarmee definitief gespeeld en Feyenoord kon daarmee het duel eenvoudig uitspelen.

Het tempo ging uit de wedstrijd en echt grote kansen bleven uit. Het was echter niet gedaan met de doelpuntenproductie, aangezien na 70 minuten spelen zijn tweede van de middag wist te maken nadat Vriends weggleed en hij daardoor dankbaar kon profiteren van het buitenkansje.

Enkele minuten later mochten twee spelers hun officiële debuut voor Feyenoord maken. Jorrit Hendrix en Patrik Walemark Wålemark kwamen als invaller binnen de lijnen en kregen daarmee hun eerste kwartier speeltijd in het shirt van Feyenoord. Ook Cole Bassett zat bij de wedstrijdselectie, maar de Amerikaan zal nog even moeten wachten op zijn eerste minuten.

In de resterende minuten gebeurde er niets noemenswaardig meer, maar dat veranderde niets aan het feit dat Feyenoord afgetekend wist te winnen van Sparta. Feyenoord heeft door de nederlaag van PSV op zaterdagavond tegen AZ de achterstand weten te verkleinen tot slechts één punt. Bovendien heeft Feyenoord een veel beter doelsaldo. Zondagmiddag wacht de uitwedstrijd tegen RKC, terwijl PSV een dag eerder tegen Vitesse speelt.