Transparent
Inloggen
Sluiten

'Clubs praten over aangepaste vorm van BeNeLiga'

6 februari 2022 13:01 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Clubs praten over aangepaste vorm van BeNeLiga"; image source: Pro Shots

Voetbal International meldt dat de Nederlandse en Belgische topclubs nog altijd de mogelijkheden onderzoeken van een BeNeLiga. In tegenstelling tot de eerdere plannen zou het wel in een afgeslankte vorm plaats moeten vinden. Het idee nu is dat er eerst een nationale (kwalificatie)competitie wordt afgewerkt, waarbij de beste zes clubs uit beide landen doorstromen richting de BeNeLiga. Daarin wordt vervolgens gestreden om de titel en de Europese plaatsen.

Volgens VI zijn er nog meerdere opties, maar het staat wel al vast dat het onmogelijk is om de starten met een Eredivisie van 18 clubs om een volledige competitie af te werken en vervolgens nog eens een dubbel programma in de BeNeLiga met 12 clubs. De nationale competities zouden dan uit een enkel programma moeten bestaan of werken via een Swiss format waarmee vanaf 2024 ook de Europese competities worden afgewerkt.

Om de Eredivisie interessant te kunnen houden voor de clubs die zich niet weten te kwalificeren voor de BeNeLiga bestaat het plan om de winnaar van die competitie, de nummer zeven, in een play-off te laten spelen tegen een club uit de BeNeLiga voor het laatste Europese ticket. Uitgangspunten blijven dat de topclubs door de sterkere tegenstand meer interessante wedstrijden gaan spelen en meer geld zullen verdienen aan tv-rechten en de commercie.

Deze opzet van de BeNeLiga zou makkelijker te verkopen zijn aan de kleinere clubs en vooral aan de UEFA. De Europese voetbalbond is over de afgeslankte vorm van de BeNeLiga enthousiaster dan over het originele plan. Bij de UEFA was geen draagvlak voor de oorspronkelijke versie. In het Zwitserse Nyon zijn ze in tegenstelling tot het verleden echter geen fel tegenstander meer van internatioale samenwerkingen, omdat een internationale subtop een positief effect kan hebben op de steeds voorspelbaardere Champions League.

Meer op VI.nl




Tags

beneliga aangepaste eredivisie uefa commercie draagvlak enthousiaster format internatioale kwalificatie nyon originele swiss titel uitgangspunten voorspelbaardere

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Het was nee, het is nee en het blijft nee voor mij. Ik zit totaal niet te wachten op wedstrijden tegen Belgische ploegen.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik vind een nationale competitie en play-offs tegen ploegen uit Belgie helemaal zo'n gek idee niet. Dat is de vorm die ik eigenlijk altijd als beste optie heb gezien voor een mogelijke BeNeliga.

En als dat betekent dat er uiteindelijk meer (Europese) tickets te verdelen zijn, kan dat voor Feyenoord gunstig uitpakken. Wedstrijden tegen Anderlecht, Club Brugge enzo worden dan aan het einde van het seizoen een soort kers op de taart. Leuk man!

En het kampioenschap van de Eredivisie (of hoe de nationale competitie dan gaat heten) blijft dan ook gewoon tellen.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts woningbouw yoda