Transparent
Inloggen
Sluiten

Zondag weer de Rotterdamse stadsderby in De Kuip

4 februari 2022 12:50

Zondag staat in De Kuip weer de Rotterdamse stadsderby op het programma tegen Sparta. De stadsgenoot van Feyenoord kent een heel moeizaam seizoen met een zestiende plek. Dit zou aan het eind van het seizoen play-offs voor promotie/degradatie betekenen.

Feyenoord speelde al 55 keer eerder in de historie voor de Eredivisie tegen Sparta. Daarin wist het tot nu toe 34 keer te winnen, speelde het 13 keer gelijk en verloor 8 keer. De grootste zege is 6-1 en dat lukte in de seizoenen 1989/1990, 1996/1997 en 2016/2017. Vorig seizoen eindigde het duel nog in een 1-1 gelijkspel.

Voor Sparta-trainer Henk Fraser zal zondag extra speciaal worden, aangezien hij als voetballer en als jeugdtrainer jarenlang bij Feyenoord actief was. Hij kwam in totaal tot 138 competitiewedstrijden en was na het beëindigen van zijn loopbaan acht seizoenen jeugdtrainer. Arne Slot speelde als voetballer juist twee seizoenen voor Sparta.




Tags

sparta kuip stadsderby arne degradatie eredivisie fraser historie promotie slot

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.145 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda