Transparent
Inloggen
Sluiten

Energie besparen terwijl je Feyenoord kijkt doe je zo!

Dit artikel is een advertentie.

1 februari 2022 13:50

Energie besparen terwijl je Feyenoord kijkt doe je zo!; image source:

Als fan van Feyenoord zul je hopen dat je binnenkort weer in de Kuip naar de wedstrijden van je favoriete club kijken. Toch zal dat niet voor iedereen mogelijk zijn, vooralsnog lijkt het er namelijk op dat maar een derde van het stadion vol mag van de overheid vanwege de pandemie. Hierdoor zullen sommige supporters alsnog thuis op de bank naar Feyenoord moeten kijken. Uiteraard kost dit energie, al zal het niet al te veel geld kosten als je bij energie vergelijken voor de goedkoopste optie hebt gekozen. Met de onderstaande tips kun je nog meer energie besparen terwijl je kijkt naar de wedstrijden van Feyenoord!

Kijk met het hele gezin
Een gezin van 4, die allemaal samen televisie kijken in dezelfde kamer, gebruikt een kwart van de energie van een gezin met tv's in 4 verschillende kamers die 4 verschillende programma's bekijken. Daarom is het verstandig om met het hele huishouden naar de wedstrijden van Feyenoord te kijken. Op deze manier is het immers mogelijk om energie te besparen. Dit is al helemaal het geval als iedereen daadwerkelijk kijkt naar het voetbal en dus niet op de smartphone of iets dergelijks zit.

Zet de schermverlichting zachter
Verlaag het contrast en de helderheid op je je televisie en kijk tv bij weinig licht. Door deze maatregelen te treffen bij het kijken naar Feyenoord is het namelijk mogelijk om energie te besparen, wat dus ook leidt tot een vermindering van je rekening. Daardoor hoef je minder te betalen, hartstikke fijn! Bovendien zul je op deze manier alsnog perfect naar het voetbal kunnen kijken, je kijkervaring zal amper veranderen.

Neem de wedstrijden op
Videorecorders verbruiken veel minder energie dan tv-toestellen, dus neem de programma's op die tijdens piekuren tussen 19 en 22 uur worden getoond en bekijk ze op een daltijd. Door eerdere advertenties snel door te spoelen, wordt een programma van 1 uur teruggebracht tot ongeveer 42 minuten. Ook bij de wedstrijden van Feyenoord is het mogelijk om dit te doen, je kunt dan de hele rust skippen. Zo bespaar je energie en geld, al zul je toch liever het duel live willen kijken.

Zet het geluid zachter
Verlaag of demp het volume volledig voor commercials. Het gebruik van een 2 procent lagere volume-instelling tijdens het kijken bespaart ook energie. Dit kun je natuurlijk eenvoudig doen en je zult door dit te doen alsnog de commentaar goed kunnen horen, net als het geluid dat geproduceerd wordt door de fans in de Kuip.

Kijk op je laptop of computer
Voor televisieseries die je in de ochtend beslist wilt zien, kun je het ochtendnieuws en het weer bekijken op je computer in de keuken. Tegenwoordig worden namelijk veel programma’s gestreamd op het internet. Ook bij de wedstrijden van Feyenoord is dit mogelijk. Op de site van ESPN kun je namelijk het Nederlandse voetbal kijken, al heb je dan wel een abonnement nodig. Door op je laptop of pc te kijken, kun je energie besparen!
Tags

besparen computer geluid kuip laptop verlaag volume zachter abonnement advertenties bespaar commercials contrast daltijd demp espn gestreamd helderheid huishouden kamers kijkervaring ochtendnieuws overheid pandemie piekuren schermverlichting skippen smartphone spoelen televisieseries teruggebracht toestellen verbruiken vermindering videorecorders

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.362 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kasperk kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo nieuwbouw praag renovatie rvc slot sobat wieffer willykment woningbouw yoda