Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Heel tevreden over ons aanvalsspel'

23 januari 2022 14:30

Feyenoord heeft zondagmiddag goede zaken gedaan door een 1-4 overwinning te boeken bij NEC. In de eerste helft had Feyenoord nog moeite met NEC, dat via Schöne zelfs op voorsprong kwam. Voor rust kwam Feyenoord op gelijke hoogte en na de pauze waren de Rotterdammers oppermachtig, vond ook trainer Arne Slot bij ESPN.

“Ik heb in de rust gezegd dat ik het een hele slechte eerste helft vond. Ik was wel blij met het aantal kansen dat we kregen, maar ik was ontevreden over hoeveel we weg gaven. Dat hebben we de tweede helft beter gedaan. We gingen te vaak voor de moeilijke combinaties door het midden. Toen we daar de bal verloren, was NEC steeds snel weg. Omdat het zo druk was in het midden doken ze er toen vol bovenop. Die paar mindere keuzes die we maakten leverden dan ook wat kansjes op voor NEC.”

“De tweede helft was compleet anders. Daarin hebben we niets weggegeven en legio kansen gecreëerd. Alleen wederom hebben we er lang over gedaan om het in de score tot uitdrukking te brengen. Ik was erg blij met ons aanvalsspel en dat we in staat waren om zoveel kansen te creëren. Dat is ons lang niet altijd gelukt tegen een defensieve tegenstander. Daarnaast was het druk zetten over de hele wedstrijd gezien uitstekend. Daar hebben we ook de 1-2 uit gemaakt.”

Slot ging ook nog in op de blessure van Geertruida en Jahanbakhsh: “Ik weet niet hoe ernstig het is, maar het is wel een domper dat hij is uitgevallen. Zeker omdat onze andere rechtsback ziek was. Gelukkig heef Jens dat goed in kunnen vullen, want die heeft bijna overal gespeeld inmiddels. Daarnaast vond ik dat Alireza gedaan heeft waar hij goed in is. Hij heeft zijn man vaak opgezocht en veel voorzetten afgeleverd. Dat deed hij tegen FC Twente en Heerenveen ook al, alleen toen viel de bal steeds net verkeerd. Al met al een prima weekend, ook gezien het puntenverlies van andere ploegen.”




Tags

slot aanvalsspel arne afgeleverd alireza combinaties doken espn geertruida heef heerenveen jahanbakhsh kansjes legio opgezocht oppermachtig pauze puntenverlies schone twente uitdrukking

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.417 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship hancko kloese kraaij liverpool middenveldert milambo nederland oosting poor reds schreuder slot soap there think trend what will willykment year yoda zerrouki