Transparent
Inloggen
Sluiten

Chris Woerts: 'Er is een aanbod gekomen van investeerders'

19 januari 2022 23:12 - VI Vandaag
Foto: Pro Shots

Chris Woerts: "Er is een aanbod gekomen van investeerders"; image source: Pro Shots

Niet bepaald voor het eerst claimt Chris Woerts dat er investeerders klaar staan om in te stappen bij Feyenoord. "Eindelijk gaat het gebeuren", aldus Woerts woensdagavond bij VI Vandaag. "Vorige week is er een brief gekomen van vier investeerders. Zij hebben een aanbod neergelegd van 40 miljoen euro om aandelen over te nemen plus een lening van 15 miljoen. Dat ligt nu zwart-wit op tafel en wordt beoordeeld door Lazard, het financiële bureau dat Feyenoord heeft ingehuurd."

Er was nog een grote investeerder die voor 50 miljoen euro wilde instappen. "Hij is afgehaakt omdat hij per se wilde dat Feyenoord City niet door zou gaan. Dat vond Feyenoord te gortig", zo gaf Woerts aan.

Volgens Woerts is het wel de vraag of Feyenoord dit bedrag voldoende vindt. "Voor Feyenoord is wel iedere euro één en dan kunnen ze tenminste iets gaan doen op de transfermarkt. Wel zullen ook die Vrienden van Feyenoord uitgekocht moeten worden", zei hij daarover. "Maar eindelijk, we zijn nu twee jaar verder, ligt er een bod op tafel. Eindelijk een concreet bod."
Tags

woerts afgehaakt brief gortig instappen lazard lening uitgekocht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Stel je gaat in zee met deze investeerders en koopt de vrienden van Feyenoord af, wat blijft er dan over voor versterken van de selectie en wat willen de investeerders voor hun inbrengen terug.
Zo maar wat vragen die aangeven dat het wellicht minder simpel is en niet zomaar een zak geld inhoudt die vrij besteed kan worden.

Gratis geld bestaat niet.
+1/-0

2 jaar geleden
Is maar goed dat Feyenoord dit eerst door laat berekenen. Jammer dat de investeerder van 50 miljoen afhaakt omdat hij pertinent tegen het nieuwe stadion is.
+1/-0

2 jaar geleden
Wat een gezever om een relatief klein bedrag..als het al 55 miljoen is moet je iedereen afkopen ..heb je een lening extra erbij ...pff waarom geen geduld en zorgen dat je langzaam d.m.v goede aankopen..( blijkbaar kan dat nu ) eruit komen..zodanig dat je geen extern geld nodig heb..
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Die 40 miljoen is een bod op de aandelen, daarmee willen de investeerders de VvF uitkopen. Ik weet niet precies welk bedrag de VvF ooit hebben 'opgehaald' (een groot deel daarvan waren al leningen van de leden aan de club, die omgezet werden in aandelen) en waarvoor zij toendertijd ingestapt zijn.

Inmiddels is de club wel meer waard geworden, maar ik heb ook altijd begrepen dat de VvF 'niet moeilijk' zou doen als het moment aanbrak waarop de club de aandelen terug wilde kopen.

Het afhaken van de investeerders van 50 miljoen die van Feyenoord City afwilde (klinkt als Aat van Herk - https://www.quotenet.nl/sport/a35955403/feyenoord-slaat-euro50-miljoen-van-quote-500-miljardair-aat-van-herk-af/link) betekent dat er voor de plannen om de Kuip 'terug te kopen' van Goldman Sachs geen geld meer over is. Dat is heel jammer, want daarmee zou bij de totale Feyenoord organisatie alles onder een dak komen en de structuur echt een efficientieslag kunnen maken.

Dan blijft die 15 miljoen over, dat zal een lening zijn van de nieuwe aandeelhouders waarmee de club op kortere termijn investeringen kan gaan doen. In spelers, in de club; ik vrees dat het ook vooral gebruikt zal moeten worden om gaten te dichten die door de voortdurende crisis ontstaan zijn.

Het zijn allemaal aannames, want ik ken de boeken van Feyenoord niet noch het bidoffer wat er nu ligt. Maar met logisch nadenken kom je een heel eind...
+2/-0

2 jaar geleden
Zit Feyenoord te wachten op een lening? Daar zijn ze in de tijd van Jorien toch ook haast kapot aan gegaan?
+1/-0

2 jaar geleden
Eigenlijk ruil je een groep vrienden in voor 4 andere vrienden... Ik dacht juist dat de jaarlijkse begroting het probleem was, omdat we het salarisbudget niet konden verhogen. Een transferbedrag op tafel leggen voor een veelbelovende aankoop kun je ook wel anders financieren bij vrienden, dat is in het verdere verleden vaak genoeg gebeurd. Hoe kun je de begroting omhoog krijgen in dit stadion, eigenlijk alleen door weer eens CL te halen. Dat is in de huidige verhoudingen heel erg moeilijk. Als die 2e CL plek voor NL er komt dan moet je dus hopen op een jaar waarin Ajax of PST het af laat weten en er geen andere subtopper een geweldig jaar draait, dat is geen heel goed vooruitzicht volgens mij voor investeerders.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna carranza caru containers eredivisie excelsior geertruida gijs groen jon kraaij mats milambo orban oussama rusland smal socrates timber trump twente ueda westen wieffer willykment