Transparent
Inloggen
Sluiten

Ondermaats Feyenoord lijdt teleurstellende nederlaag tegen Vitesse

15 januari 2022 21:57
Foto: Pro Shots

Ondermaats Feyenoord lijdt teleurstellende nederlaag tegen Vitesse; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd na de winterstop met 0-1 verloren van Vitesse. In een wedstrijd met weinig kansen werd Openda de matchwinner, door een communicatiefout tussen Pedersen en Bijlow af te straffen. Via Cyriel Dessers kwam Feyenoord nog op gelijke hoogte, maar de VAR keurde het doelpunt af.

Feyenoord en Vitesse maakten er in de lege Kuip geen schouwspel van in de eerste 45 minuten. Het spel van Feyenoord kenmerkte zich vooral door onnodig veel slordigheden en te weinig diepgang. Ondanks meer balbezit werd er te weinig gecreëerd; op een paar schoten van Kökcü en Linssen na, hoefde doelman Houwen nauwelijks in actie te komen. Aan de andere kant had Justin Bijlow het ook rustig, want slechts één maal moest hij handelend optreden bij een vrije trap van Grbic. Ook Buitink was dichtbij, maar zijn schuiver ging rakelings naast. Als Alireza zo’n tien minuten voor rust iets zuiverder breed had gelegd op Til, was Feyenoord met een voorsprong de rust ingegaan. Dat gebeurde niet en daardoor bleef het halverwege bij 0-0.

Ook na de theepauze was het geen spectaculaire wedstrijd. Feyenoord slaagde er maar niet in om de verdediging van Vitesse te doorbreken en de Arnhemmers loerden op een uitbraak. Zo’n twintig minuten voor tijd kwam het daaruit op voorsprong. Een lange bal werd volledig verkeerd ingeschat door Bijlow, die de bal tegen Pedersen aanschoot. Via de Noor kwam de bal voor de voeten van Openda, die in een leeg doel kon intikken. Feyenoord kwam snel daarna op gelijke hoogte via Guus Til, maar de VAR keurde het doelpunt af in verband met hinderlijk buitenspel van Dessers. Til kreeg even later nog een goede kans, maar dit keer kopte hij voorlangs. Daardoor eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 0-1 nederlaag.




Discussieer mee op de forums


Tags

vitesse bijlow til dessers keurde ondermaats openda pedersen var aanschoot alireza arnhemmers buitink cyriel diepgang grbic handelend hinderlijk houwen intikken kenmerkte kokcu kuip linssen loerden matchwinner noor rakelings schuiver slaagde slordigheden spectaculaire theepauze uitbraak voorlangs zuiverder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.428 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot dtk jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente will year yoda zerrouki