Transparent
Inloggen
Sluiten

Jorien van den Herik: 'Vooral de bouwwereld wordt beter van een nieuw stadion'

12 januari 2022 14:33 - Dagblad010
Foto: Pro Shots

Jorien van den Herik: "Vooral de bouwwereld wordt beter van een nieuw stadion"; image source: Pro Shots

Tegenover Dagblad010 laat Jorien van den Herik weten fel tegenstander te zijn van de komst van een nieuw stadion voor Feyenoord. Om die reden heeft hij zich dan ook aangesloten als lijstduwer voor 50PLUS voor de gemeenteraadsverkiezingen van Rotterdam in maart. "Als je een beetje hart hebt voor de stad en Rotterdammer bent, begin je met zo’n operatie met De Kuip als startpunt en zorg je a priori dat Feyenoord er beter van wordt", aldus Van den Herik.

De voormalig voorzitter van Feyenoord gaat verder: "Ik kom zelf uit de bouwwereld en weet dat niet Feyenoord, maar vooral de bouwwereld er beter van wordt. Dat kan niet. Het verzet van Ellen Verkoelen (fractievoorzitter van 50PLUS red.) steun ik. Ik hardop. Leo Beenhakker in de anonimiteit. Hij heeft geen zin meer om op de barricaden te staan, maar wilde met z’n kandidatuur toch zeggen dat hij het volledig met ons eens is."

Tegenover RTL Nieuws geeft ook Leo Beenhakker aan tegenstander te zijn van Feyenoord City. "Feyenoord moet gewoon in de Kuip blijven. Wij steunen met onze kandidatuur 50Plus in Rotterdam dat tegen de nieuwbouw is", zo geeft hij aan. "Ik wil net als Jorien van den Herik gewoon heel duidelijk maken dat Feyenoord in de Kuip moet blijven. Daar liggen de wortels en daar ligt de historie."

Meer op Dagblad010
Tags

herik bouwwereld jorien kuip beenhakker kandidatuur leo anonimiteit barricaden ellen fractievoorzitter historie lijstduwer nieuwbouw priori rotterdammer startpunt verkoelen verzet wortels zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Als het financieel verantwoord is kan je er toch geen tegenstander van een nieuw stadion zijn.
Ik snap het echt niet, het is leuk De Kuip waar mooie dingen in zijn gebeurd, maar de tijd gaat door het stadion is oud het ziet er niet uit.
Renovatie kost ook veel geld en dan zit je nog in een oud stadion.

Nogmaals als de club er beter van word dus financieel verantwoord is het belangrijk dat het nieuwe stadion er komt.
+3/-0

2 jaar geleden
dat hij nog zich hierover uit wil spreken
+1/-0

2 jaar geleden
Ergens hebben de beide heren gewoon gelijk, het voordeel voor Feyenoord bij een nieuw stadion is gebaseerd op aannames, niet op feiten.
+1/-0

2 jaar geleden
Het argument van van den Herik is een bevestiging van het gevoel dat ik al kreeg toen de eerste plannen voor een nieuw onderkomen werden gepresenteerd. Inmiddels alweer een eeuwigheid geleden. Toen cirkelden al direct de grote bouwbedrijven rond de club, doken er in RvC commissarissen op met een 'bouwverleden' of anderzijds een relatie tot de sector die het project moesten gaan realiseren.

Ze zijn er met hun invloed in geslaagd dit project levend te houden, zelfs toen de club er zodanig voor stond dat alle aandacht, energie en tijd in een dergelijk project voor de langere termijn afleidde van de overlevingsstrijd die er gevoerd moest worden. Er is doorgeduwd in de hoop dat er een moment zou komen waarop er geen weg meer terug was.

Echter, de huidige situatie in de wereld maakt dat dit megalomane prestige project zelfs voor veel bouwbedrijven teveel risico met zich meebrengt. Laten we hopen van deze farce afscheid te kunnen nemen en vanaf de basis kijken wat het beste voor de club is.

Als dat nieuwbouw is; prima. Maar dat kan/moet op een andere manier dan wat er tot nu toe allemaal de revue gepasseerd is.

Met de argumenten van Beenhakker kan ik trouwens helemaal niets. Die sentimenten zijn ongefundeerd en spreken emoties aan. Natuurlijk heeft de Kuip iets magisch, maar als het beter is voor Feyenoord moet je op een gegeven moment keuzes maken.

'Wat ooit was' mag het nooit winnen van ' wat het kan zijn'...
+1/-0

2 jaar geleden
Hij kan het weten, is er zelf ook steenrijk mee geworden. Erg hypocriet.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.299 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane atletico brighton context dordrecht exitclausule geertruida girona hancko hendriks ivanusec jasurek koeman kuip liverpool madrid marktwaarde milan minteh montevideo nederland newcastle priske psg rodriguez slot trauner wieffer willykment yoda