Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB kondigt richtlijnen voor uitstel van wedstrijden aan bij coronabesmettingen

11 januari 2022 19:46 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

KNVB kondigt richtlijnen voor uitstel van wedstrijden aan bij coronabesmettingen; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft de KNVB de richtlijnen gepubliceerd wanneer een wedstrijd vanwege coronabesmettingen zal worden uitgesteld. De voetbalbond benadrukt daarbij dat het uitspelen van de Eredivisie niet in gevaar mag komen door het onnodig uitstellen van wedstrijden, omdat er niet veel mogelijkheden zijn om duels in te halen.

Er zijn twee redenen waarom een wedstrijd kan worden uitgesteld. Een duel zal doorgaan indien een club minstens dertien spelers waaronder één doelman beschikbaar heeft. Iedere club dient daarom 25 testen af te nemen bij spelers en deze te overleggen aan de KNVB. Spelers die na onderling contact in quarantaine zitten of kampen met een blessure worden niet meegerekend. Het aantal van dertien spelers is een richtlijn die wordt overgenomen van de UEFA.

Ook is het mogelijk dat een wedstrijd wordt uitgesteld indien een club kort voor een wedstrijd getroffen wordt door een medische ongecontroleerde uitbraak. In zo'n situatie worden in een zeer korte periode steeds meer spelers positief getest. Om verdere besmettingen te kunnen voorkomen kan daarom besloten worden een wedstrijd uit te stellen. De aantallen wanneer een duel wordt uitgesteld zijn echter arbitrair en wordt beoordeeld door de bondsarts van de KNVB.

In alle gevallen zal het bestuur betaald voetbal bepalen of er uitstel van een wedstrijd wordt verleend. Bij een volgende wedstrijd zal na contact tussen de club- en bondsarts worden afgewogen of er redelijkerwijs kan worden verwacht dat voldoende spelers zijn hersteld om weer te kunnen spelen.

Meer op KNVB.nl




Tags

knvb coronabesmettingen uitstel bondsarts arbitrair besmettingen bestuur eredivisie ongecontroleerde quarantaine redelijkerwijs richtlijn uefa uitbraak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.146 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders telegraaf westen westerse wieffer yoda zorg