Feyenoord sluit 2021 af met winst in Friesland

22 december 2021 20:36

Feyenoord sluit 2021 af met winst in Friesland; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de laatste wedstrijd van 2021 met 0-3 gewonnen van sc Heerenveen. In een ijskoud Abe Lenstra stadion kwam de ploeg van Arne Slot geen moment in de problemen, waardoor het jaar 2021 met een goed gevoel kon worden afgesloten. De doelpunten in Heerenveen kwamen op naam van Guus Til, Marcos Senesi en Bryan Linssen.

Feyenoord begon vrij aardig aan de wedstrijd en kwam in het eerste kwartier een aantal keer voor de goal van Mous, door onder andere een kopbal van Bryan Linssen en een schot van Tyrell Malacia. De grootste kans was echter voor Guus Til, die van een meter of 11 op de vuisten van Mous schoot. Voor sc Heerenveen was de enige kans in de eerste helft voor Halilovic, maar op zijn inzet redde Bijlow fantastisch.

Na dik een half uur spelen kwam Feyenoord verdiend op voorsprong. Bij zijn tweede grote kans was het wel raak voor Guus Til, die na een mooie tiki-taka aanval via Alireza, Kökcü en Linssen binnenschoot in de verre hoek. Deze 0-1 voorsprong zou vlak voor rust ook nog verdubbeld worden, toen Marcos Senesi een corner van Kökcü goed binnenknikte. Het enige smetje op de eerste helft was eigenlijk dat Feyenoord niet meer had weten te scoren. Grote kansen van Nelson, Alireza en opnieuw Til werden onbenut gelaten, waardoor sc Heerenveen met slechts een 0-2 achterstand de kleedkamer mocht opzoeken.

In de tweede helft leek Feyenoord al snel in de problemen te komen toen Henk Veerman een vrije trap van Joey Veerman binnenkopte, maar de VAR greep in. De spits stond een paar centimeter buitenspel en dus werd het doelpunt afgekeurd. Een paar minuten later gooide Linssen de wedstrijd in het slot, door een voorzet van Malacia op techniek in de linker onderhoek te koppen. Feyenoord leek even later nog verder uit te lopen toen Alireza de 0-4 tegen de touwen schoot, maar ook hier moest de VAR het doelpunt afkeuren wegens buitenspel. Zo’n 20 minuten voor tijd mikte Linssen de bal vanuit riante positie op de paal, waarmee sc Heerenveen een afgang werd bespaard. Ook in de slotfase kwam Feyenoord niet meer tot scoren, waardoor de eindstand werd bepaald op 0-3.

Het jaar 2021 is daarmee op een goede manier afgesloten door Feyenoord. De selectie van Arne Slot kan nu gaan genieten van een paar weken rust, voordat de competitie op zaterdag 15 januari wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Feyenoord gaat in aanloop naar deze wedstrijd op trainingskamp naar Spanje.