Fouten doen Feyenoord de das om in Klassieker

19 december 2021 16:26

Fouten doen Feyenoord de das om in Klassieker; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag met 0-2 verloren van Ajax. De doelpunten van de uitploeg vielen uit een eigen doelpunt van Senesi vlak voor rust en een penalty van Tadic. Feyenoord was zeker in de tweede helft de bovenliggende partij, maar kon onvoldoende creëren. Door de nederlaag blijft Feyenoord op de derde plaats in de Eredivisie staan.

Feyenoord en Ajax maakten er in de eerste helft niet bepaald een spektakel van. Met vijf gele kaarten, waarvan twee voor Feyenoord, was de hoofdrol voor Klassieker-debutant Higler. Verder oogde het spel aan beide kanten erg slordig; veelvuldig balverlies zorgde ervoor dat er nauwelijks kansen bij elkaar werden gespeeld. Ajax had het meeste balbezit, maar kwam niet verder dan een boogballetje van Antony, daar waar Feyenoord iets vaker voor dreiging kon zorgen. Zo schoot Toornstra over, mikte Kökcü een vrije trap in de muur en kon Pedersen nét niet goed genoeg terugleggen op Linssen. De rust leek hierdoor met 0-0 te worden bereikt, maar vlak voor rust kwam Ajax uit het niets op 0-1. Een lage voorzet van Tadic werd door Senesi ongelukkig en knullig in zijn eigen doel gewerkt, waarmee hij net als vorig jaar in de Klassieker aan de verkeerde kant van het scoreformulier opgeschreven kon worden.

In de rust moest Luis Sinisterra in de kleedkamer achterblijven. Zijn vervanger, Reiss Nelson, was in de tweede minuut na rust meteen dicht bij de gelijkmaker. De Engelsman schoot iets te wild en zag zijn inzet over de goal van Pasveer verdwijnen. Ook in het vervolg van de tweede helft kwam er regelmatig gevaar van Nelson af, maar keer op keer kon Feyenoord niet afdrukken. Het was een stuk sterker dan Ajax, dat vrijwel niets creëerde. Halverwege de tweede helft bracht Arne Slot Cyriel Dessers in de ploeg, ter vervanging van Bryan Linssen.

Feyenoord bleef op zoek naar de 1-1 en zoals vaker in de voetballerij valt het doelpunt dan aan de andere kant. Uit een spaarzame counter van Ajax werd de ingevallen Rensch door Nelson gevloerd, waarna Higler naar de stip wees. Bijlow kwam er dicht bij, maar kon de inzet van Tadic niet stoppen. Na de 0-2 kon Feyenoord geen doorbraak meer forceren, waardoor het tegen de eerste thuisnederlaag van het seizoen aan liep.

Aanstaande woensdag speelt Feyenoord de laatste competitiewedstrijd van 2021. Om 18:45 uur speelt het in het Abe Lenstra Stadion tegen sc Heerenveen.