Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Het gaat erom dat je wint'

15 december 2021 22:32

In de laatste 35 jaar gebeurde het slechts drie keer dat Feyenoord al in de tweede ronde van het bekertoernooi werd uitgeschakeld. In Enschede kon de ploeg van Arne Slot daar een vierde keer bijschrijven: na verlenging prijkte een eindstand van 2-1 op het scorebord in het voordeel van FC Twente. Voor de camera’s van ESPN verscheen een teleurgestelde Arne Slot:

“Dit is alles wat je niet wil. Het is niet verrassend voor ons dat een wedstrijd verloopt zoals deze, waarin we veel kansen krijgen. We waren dominant en hadden de meeste kansen, maar uiteindelijk gaat het erom dat je de wedstrijd wint. Vandaag moest er een winnaar komen, anders had het ook nu na 90 minuten weer gelijk gestaan.”

Enerzijds wist Feyenoord de kansen die het kreeg niet te benutten. Anderzijds was FC Twente behoorlijk effectief én had de ploeg uit Enschede een keeper die het op de heupen had, beaamde ook Slot: “De keeper van FC Twente heeft het echt goed gedaan vanavond, alle credits voor hem. Hij stond fantastisch te keepen. Daarnaast is het natuurlijk ook frustrerend dat die spaarzame kansen die FC Twente krijgt, erin gaan.”

Ook had Slot nog wat aan te merken op de korte blessuretijd: “Ik vond twee minuten extra tijd weinig, maar waarschijnlijk hadden we ook met een half uur langer spelen niet gescoord.” Nadat de oefenmeester zijn wekelijkse portie extra-tijd-frustratie had gespuid, blikte coach Arne Slot ook nog even vooruit op de Klassieker van aanstaande zondag: “We zijn er nu uitgevlogen, maar het is niet zo dat we op basis van ons spel met knikkende knieën naar zondag moeten. We zijn heel nieuwsgierig hoe we ons gaan wapenen tegen Ajax aanstaande zondag. Het is trouwens wel vervelend dat Trauner er in de rust uitmoest. Het wordt spannend of hij er dit weekend bij is. Maar goed, dan hebben we weer andere jongens die het op moeten lossen.”




Tags

slot arne twente enschede beaamde bijschrijven credits dominant effectief enerzijds espn gespuid heupen klassieker knieen knikkende nieuwsgierig oefenmeester portie prijkte spaarzame teleurgestelde trauner uitgevlogen uitmoest verlenging verloopt wapenen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve danall ego eredivisie gaal geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong jorien kloese kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat timber ueda willykment woerts yoda