Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord vergeet te winnen in Groningen

12 december 2021 16:27
Foto: Pro Shots

Feyenoord vergeet te winnen in Groningen; image source: Pro Shots

Voor Feyenoord is de uitwedstrijd tegen FC Groningen teleurstellend afgelopen. Ondanks meer dan 25 schoten, wist Feyenoord slechts één keer te scoren via Senesi. Helaas scoorde FC Groningen ook één maal, waardoor het 1-1 werd. Het was een onnodig puntenverlies voor de equipe van Arne Slot.

In de eerste helft was er weinig te genieten in de Euroborg. Feyenoord was qua balbezit oppermachtig, maar kon geen vuist maken tegen het defensieve FC Groningen. Verder dan een schotje van Malacia kwam de ploeg van Arne Slot eigenlijk niet, waardoor de rust met een teleurstellende 0-0 stand werd bereikt.

Na rust bleef Feyenoord het meeste balbezit houden en kreeg het in de 58e minuut een goede kans om op voorsprong te komen. Een afgemeten voorzet van Jens Toornstra werd echter op de paal gekopt door Luis Sinisterra. Het was uitstel van executie voor FC Groningen, want twee minuten later kwam Feyenoord alsnog op 0-1. Een corner die bleef hangen in de doelmond, werd door Trauner richting de tweede paal geschoten. Via het been van Marcos Senesi viel de bal binnen achter Leeuwenburgh.

Lang kon Feyenoord niet genieten van de voorsprong, want uit een simpele lange bal liet Senesi Strand Larsen lopen, die de bal over Bijlow in het lege doel wipte. Daarmee was het harde werk van Feyenoord meteen weer teniet gedaan. Linssen probeerde gelijk daarna om met een afstandsschot voor de 1-2 te zorgen, maar dit keer kon doelman Leeuwenburgh redding brengen.

Hierna greep Slot in en bracht hij Dessers, Jahanbakhsh en Geertruida in de ploeg voor Linssen, Toornstra en Pedersen. Niet veel later was Trauner dichtbij, maar uit een corner schoot hij de afvallende bal rakelings voorlangs. Hetzelfde lot viel Sinisterra ten deel, die de bal vanaf randje zestienmeter een half metertje naast schoot. Zo bleef Feyenoord in het laatste kwartier op zoek naar de 1-2. Hier was opnieuw Trauner dicht bij, maar zijn kopbal werd van de doellijn gehaald door Van Hintum. Aan de andere kant bracht Bijlow knap redding op een schot van Postema, uit een spaarzame uitbraak van FC Groningen. Vlak voor tijd mocht ook Reiss Nelson nog invallen, als vervanger van Luis Sinisterra. Het mocht allemaal echter niet meer baten, want de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Aanstaande woensdag speelt Feyenoord om 18:00 uur de bekerwedstrijd in Enschede, tegen FC Twente.
Discussieer mee op de forums


Tags

groningen senesi sinisterra slot trauner arne bijlow leeuwenburgh linssen toornstra afgemeten afvallende dessers doellijn doelmond enschede equipe euroborg executie geertruida hintum jahanbakhsh larsen lot malacia metertje nelson oppermachtig pedersen postema puntenverlies rakelings reiss schotje simpele spaarzame strand teniet twente uitbraak uitstel voorlangs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane bae biden dahl democraten dest fight hadj hancko heerenveen jansen kennedy kraaij kuip middenveldert moussa nadje nomination primary priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment