Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord sluit poule af met winst op Maccabi Haifa

9 december 2021 22:51
Foto: Pro Shots

Feyenoord sluit poule af met winst op Maccabi Haifa; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de laatste groepswedstrijd in de Conference League met 2-1 gewonnen van Maccabi Haifa. In een wedstrijd waar voor beide partijen niets meer op het spel stond, wonnen de Rotterdammers dankzij doelpunten van Cyriel Dessers en Reiss Nelson. In de tweede helft kregen veel jongelingen speeltijd van trainer Arne Slot en in de blessuretijd kwam de uitploeg nog op 2-1.

Vanaf het eerste moment had Feyenoord het initiatief in de wedstrijd te pakken. Dat deed het in een opstelling waarbij veel spelers rust kregen. Trainer Arne Slot speelde met de volgende elf man: Bijlow - Pedersen, Geertruida, Senesi, Hendriks - Aursnes, Diemers, Teixeira - Bannis, Dessers en Nelson. Daarbij was Cyriel Dessers de meest opvallende man aan Feyenoord zijde. De spits kreeg een aantal goede kansen, waarbij doelman Mishpati drie keer de strijd wist te winnen. Met name zijn redding op een tegendraadse kopbal was knap te noemen. Toch was Dessers voor rust de enige die wist te scoren. Na een slim balletje van Diemers draaide Dessers eenvoudig weg bij zijn man, waarna hij in de korte hoek binnen schoot. Daarmee werd de ruststand op 1-0 bepaald.

Na rust kwam Maccabi Haifa goed uit de startblokken. Feyenoord, dat met Benita de eerste invaller bracht, moest twee grote kansen weggeven aan de Israëliërs. In de 56e minuut had Ashkenazi vrij doortocht richting Bijlow, maar de middenvelder schoot rakelings naast. Even later redde de Feyenoord-goalie knap op een gevaarlijk schot van Haziza. Nadat Hartjes en Valk ook in de ploeg waren gekomen, nam Feyenoord het heft weer in handen. Al snel volgde dan ook de 2-0 via Reiss Nelson. De winger maakte een mooi dribbel van de linkerflank naar binnen, en rondde dit af met een strak schot in de rechteronderhoek.

In de 70e minuut bracht Slot ook Milambo in het veld, ter vervanging van Teixeira. Aliou Baldé maakte de wissels compleet in de 78e minuut. Tegen die tijd was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Beide ploegen vonden de tussenstand wel prima en dat zorgde voor een geenszins spannende slotfase. Hierin liet Baldé zich nog wel even gelden: met een mooie dribbel omspeelde hij twee man, maar zijn schot spatte uiteen op de vuisten van de doelman. De stand bleef echter niet op 2-0 staan, want in de blessuretijd kwam Maccabi Haifa nog terug tot 2-1. Hierbij ging Bijlow aardig in de fout; hij dacht de bal over de achterlijn te laten lopen, maar David tikte de bal zowaar over de doellijn. Desondanks wist Feyenoord ook zijn zesde Europese thuiswedstrijd van dit seizoen te winnen.

Het Europese avontuur van Feyenoord gaat verder op 10 maart 2022. Door de eerste plaats in de poule is het vrijgesteld van de tussenronde die in februari wordt afgewerkt. De loting voor de achtste finale vindt plaats op 25 februari 2022.

Zondag speelt Feyenoord om 14:30 uur in het Hoge Noorden de uitwedstrijd tegen FC Groningen.




Discussieer mee op de forums


Tags

dessers haifa maccabi bijlow nelson slot arne balde cyriel diemers dribbel reiss teixeira achterlijn aliou ashkenazi aursnes balletje bannis benita conference doellijn doortocht geertruida goalie groepswedstrijd groningen hartjes haziza hendriks israeliers linkerflank milambo mishpati omspeelde pedersen rakelings rechteronderhoek senesi spatte strak tegendraadse tikte uitploeg valk vrijgesteld vuisten winger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.317 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane arneslot ego eredivisie geertruida gimenez hancko intensiteit iran israel kampioensjaar kompas kraaij kroes minteh praag religie rvc slot stengs sugawara timber ueda vertekent wieffer willykment woerts yoda zerrouki