Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Feyenoord dendert door

7 december 2021 19:25
Foto: Pro Shots

COLUMN: Feyenoord dendert door; image source: Pro Shots

Beste Feyenoord-vrienden,

Afgelopen woensdag 2-1 tegen de “kleinste” Twentse ploeg en zondagmiddag 5-0 tegen Fortuna Sittard. Beide wedstrijden waren op papier relatief gemakkelijk, zeker die tegen de Limburgers. Maar ja, je moet die nog wel even winnen, hetgeen zeker tegen Heracles Almelo verre van gemakkelijk bleek. Dat was overigens minder verrassend dat het lijkt: vorig seizoen eindigden beide ontmoetingen tegen de Tukkers in een remise. En nu dreigde dat ook weer te gebeuren met dank aan de VAR, die er andermaal weer eens blijk van gaf niet veel goeds met Feyenoord op te hebben. Want het afkeuren van de eerste goal in de wedstrijd was een volstrekt lachertje en Nijhuis ging er op buitengewoon zwakke wijze mee om.

Derksen cs lopen zo met de Tukker (!) weg, maar hij was ook de man die ooit PSV-Feyenoord 10-0 floot (op 24-10-10 verloren 10 spelers van 010 met 10-0) waarna Van Hanegem hem in diens column “een nare man” noemde. Mede om het met rood wegsturen van Kelvin Leerdam, een zeer omstreden beslissing waarmee Feyenoord zwaar werd benadeeld. Maar ja, Feyenoord nam aan het eind van dat seizoen 2010-2011 op honingzoete wijze wraak door in De Kuip met 3-1 van de Zwartrokken te winnen en daarmee Ajax in plaats van PSV kampioen van Nederland te maken. Een zeer slechte gewoonte, maar die lachwekkende 10-0 moest natuurlijk wel even gewroken worden en dat lukte destijds optimaal. Het was helaas ook het begin van een reeks van vier keer dat Ajax onder de verder hopeloos falende hoofdcoach Frank de Boer achtereenvolgens landskampioen werd. Maar niet één keer de beker won. Wel in 2014 de finale tegen PEC Zwolle met maar liefst 1-5 verloor, ook wel leuk om nog ff te memoreren.

Terug naar ons dierbare Feyenoord. Het was natuurlijk jammer dat vorige week niet werd gewonnen van en bij FC Twente, want dan had Feyenoord vandaag fier bovenaan gestaan. Maar goed, je kunt niet alles hebben. Van wezenlijk belang is dat de kwetsbare selectie zo fit mogelijk blijft, zondag viel toch Orkun Kökcü geblesseerd uit en wat dat betreft mogen we vooralsnog niet klagen. Want de flinterdunne selectie is nog steeds redelijk heel. Wel is naast Orkun ook de zeer belangrijker Gernot Trauner geblesseerd en Bijlow moet nog herstellen van zijn coronabesmetting.

Zijn eerder terecht zwaar bekritiseerde vervanger Ofir Marciano deed het zondag wel degelijk prima. Eerder in de afgelopen week was er in de media weer eens sprake van lyrisch bazuingeschal over het niemendalletje van Ajax thuis tegen Willem II (ook 5-0), maar daar wonnen wij in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen in Tilburg ook gewoon met 1-4 van. Dus zo bijzonder was het niet en bovendien won Willem II in 37 ontmoetingen nog nooit van Ajax in Amsterdam. Het werd 33 keer een nederlaag en slechts vier keer een remise, de laatste keer op 11 februari 2001, bijna 21 jaar geleden dus. Een overwinning voor Ajax thuis tegen de tricolores voorspellen is nagenoeg hetzelfde als de quotiënt van de deling 4: 2 voor-calculeren.

Feyenoord won dus op zijn beurt zeer verdienstelijk met 5-0 van de mannen uit het bronsgroen eikenhout en kan zich daarbij op veel minder rooskleurige statistieken beroepen dan Ajax thuis tegen de Tilburgers. Deze week eerst de formaliteit tegen Maccabi Haifa afwerken, het liefst met een B-ploeg. Het in De Kuip nolens volens afwezige Legioen doe je daar nauwelijks mee tekort en bovendien houdt onze hondstrouwe aanhang ook liever de basisspelers heel voor de vele malen belangrijkere duels uit tegen FC Groningen, uit tegen FC Twente (voor de beker), thuis tegen Ajax en tenslotte uit tegen het altijd lastige Heerenveen.

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart
Discussieer mee op de forums


Tags

column dendert kuip remise twente aanhang afkeuren afwezige almelo andermaal bazuingeschal bekritiseerde belangrijkere benadeeld beroepen bijlow blijk boer bronsgroen calculeren coronabesmetting deling derksen eikenhout fier flinterdunne formaliteit fortuna gernot gewoonte gewroken groningen haifa hanegem heerenveen heracles hondstrouwe honingzoete kelvin klagen kleinste kokcu lachwekkende leerdam legioen maccabi malen marciano memoreren nederland niemendalletje nijhuis nolens ofir pec quotient rooskleurige tilburg tilburgers trauner tricolores twentse var verdienstelijk volens wegsturen wraak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

atletico brighton dordrecht engeland exitclausule geertruida girona hancko ivanusec jasurek koeman kuip liverpool madrid milan minteh montevideo morton nederland newcastle priske psg rodriguez slot slowakije sobat trauner wieffer willykment yoda