Feyenoord veel te sterk voor Fortuna Sittard

5 december 2021 18:55

Feyenoord veel te sterk voor Fortuna Sittard; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft met grote cijfers weten te winnen van Fortuna Sittard. De Limburgers werden in De Kuip met 5-0 verslagen. Bryan Linssen maakte twee doelpunten, terwijl ook Guus Til, Luis Sinisterra en Alireza Jahanbakhsh tot scoren kwamen.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd en ging direct op jacht naar de openingstreffer. Die volgde al snel, want na acht minuten stifte Guus Til de 1-0 al tegen de touwen.

Ook daarna was Feyenoord overduidelijk de betere ploeg en het leek slechts een kwestie van tijd tot er meer doelpunten zouden komen. Vooral Til zag een goede mogelijkheid gekeerd worden. Halverwege de eerste helft was het dan toch raak, want Bryan Linssen kopte de 2-0 binnen.

Snel daarna volgde er een domper voor de ploeg van Arne Slot, want vanwege een blessure moest Orkun Kökcü gewisseld worden. Het tempo ging vervolgens iets uit de wedstrijd, waardoor er in de eerste helft geen grote kansen meer kwamen voor beide ploegen.

Na rust was het al snel weer raak en opnieuw was het een kopbal van Linssen. Voor de aanvaller was het alweer zijn tiende goal van de Eredivisie en daarmee is hij topscorer van Nederland, terwijl Til met een doelpunt minder op een gedeelde tweede plaats staat.

Het duel was daarmee gespeeld. Feyenoord kon het eenvoudig uitspelen, terwijl Fortuna Sittard geen enkel geloof meer had in een resultaat. Dat leidde dan ook al snel tot de 4-0 en opnieuw een belangrijke rol voor Linssen. Uit een voorzet van Til kopte hij de bal richting Luis Sinisterra en de Colombiaan kon daarmee zijn naam ook op het scoreformulier werken.

Feyenoord bleef daarna aanzetten, maar de echte scherpte voor het doel was er niet meer. Het duel leek dan ook uit te draaien op eenvoudige 4-0 zege. In de laatste minuut viel dan alsnog het vijfde doelpunt. Invaller Alireza Jahanbakhsh kopte uit een corner de bal tegen de touwen en bepaalde daarmee de eindstand op 5-0.