Transparent
Inloggen
Sluiten

Fortuna Sittard verloor al vijf wedstrijden op rij

4 december 2021 00:32

De wedstrijden volgen elkaar in hoog tempo op, want zondagmiddag komt Feyenoord alweer opnieuw in actie. De thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard staat dan op het programma. De Limburgers zijn bezig aan een zwakke reeks en verloren inmiddels al vijf duels op rij. Ze staan daarmee dan ook op een zeventiende plaats, wat aan het eind van het seizoen degradatie zou betekenen.

Feyenoord speelde voor de Eredivisie 22 keer eerder in eigen huis tegen Fortuna Sittard en wist daarin 15 keer te winnen. Het duel kende 3 keer geen winnaar, terwijl Fortuna 4 keer te sterk bleek. De hoogste zege was 5-0. Dat werd behaald in de eerste editie in het seizoen 1968/1969.

De selectie van Fortuna Sittard telt meerdere spelers met een verleden bij Feyenoord. Zo stond Emil Hansson twee seizoenen onder contract in De Kuip, al kwam hij niet verder dan vier officiële wedstrijden. Aanvaller Toshio Lake speelde als geboren Rotterdammer liefst 11 seizoenen in de jeugdopleiding van Feyenoord. Hij wist het echter niet te schoppen tot het eerste elftal.




Tags

fortuna degradatie editie emil eredivisie hansson kuip lake rotterdammer toshio

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg