Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Ook ik kan wel eens geïrriteerd zijn'

1 december 2021 23:24

Feyenoord heeft woensdagavond een zwaarbevochten overwinning op Heracles Almelo behaald. In de lege Kuip werd het dankzij twee doelpunten van Luis Sinisterra 2-1. Er was na afloop genoeg te zeggen over het spel en over de arbitrage, gaf ook Arne Slot na afloop aan bij ESPN.

Om te beginnen met de extra tijd: “Ik kan geïrriteerd zijn. Het is een tekortkoming van mij dat ik altijd bezig ben met de extra tijd en dat ik daar veel onrecht in zie. Daar was ik vandaag ook verbaasd over. Wanneer een tegenstander tegen ons tijd rekt bij een gelijke stand, krijgen we er vaak maar drie minuutjes bij. En wanneer we voor staan, zoals vandaag, komen er zomaar vijf minuten bij. Maar nogmaals, het is een tekortkoming van mij.”

Vervolgens ging Slot verder over de dubieus afgekeurde 1-0: “Je ziet dat er een contactmoment is, maar je weet dat Nijhuis scheidsrechter is. Dat is prettig op zoń moment. De speler in kwestie ging ook gewoon verder met voetballen. Volgens mij mag de VAR alleen ingrijpen wanneer het een 100% fout is. In dit geval dacht ik echt dat het een doelpunt zou blijven. Niets was minder waar. Ik kreeg sterk het gevoel dat zij het anders zagen in het veld. Bas ging kijken en toen hij terugkwam dacht ik nog steeds dat hij hem goed zou keuren. En dan kunnen mensen zeggen ‘je hebt gewonnen, wat zeur je nou?’, maar dit was wel de reden waarom het vandaag wederom een zware wedstrijd werd. Dat heb je natuurlijk liever een keer niet.”

Ook had de oefenmeester nog wat te zeggen over het spel in de eerste helft: “In de rust was ik geïrriteerd naar mijn spelers. Ik vond dat we domme ballen verloren en slordig speelden in het eerste kwartier. Vanaf de 0-1 zijn we beter gaan spelen. Door goed te voetballen hadden we in de eerste helft al veel kansen gekregen. Het kost heel veel kracht, doordat we zo slecht aan de wedstrijd begonnen.”

Tot Slot ging de trainer wat verder in op de matchwinner van vandaag, Luis Sinisterra: “Als Luis topfit en fris is, is het echt een verschilmaker voor ons. Daar is nog de grootste winst te behalen voor hem. Als je écht een topspeler wilt worden, moet je elke drie dagen het verschil kunnen maken. Daar ligt voor hem de grootste ontwikkeling nog. Hoe frisser hij is, hoe beter hij is. Het is aan hem om dit programma eigen te maken, met zo veel wedstrijden. Je ziet het in de power van zijn aanvallende acties. Dat is nog wel eens fluctuerend, maar hij kan altijd het verschil maken. Daarom laat ik hem vaak tot het einde staan, al zat hij er wel doorheen tegen het eind. Luis is een hele introverte jongen die zich weinig uitspreekt op de club, dus als hij heeft gezegd dat we voor de titel gaan, verbaast me dat wel een beetje.”
Discussieer mee op de forums


Tags

slot geirriteerd arne sinisterra tekortkoming almelo arbitrage contactmoment espn fluctuerend frisser heracles introverte keuren kuip kwestie lege matchwinner minuutjes nijhuis oefenmeester onrecht power rekt titel topfit topspeler var verschilmaker zeur zon zwaarbevochten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.090 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane bijlow corona dessers geertruida gemis hanegem hassel hendriks jahanbakhsh krachten linssen malacia nelson noud pat pedersen ramesoe senesi sinisterra slot strijdkompanen toeval toornstra trauner vakkiek vitesse waarmaken wehave willykment