Transparent
Inloggen
Sluiten

Bas Nijhuis: ‘Ik ben kwaad op mezelf en op de VAR’

1 december 2021 22:38

Het was een zware avond, maar Feyenoord heeft de inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo met 2-1 weten te winnen. De matchwinner aan Rotterdamse zijde was Luis Sinisterra, die tweemaal wist te scoren. Bij ESPN deed scheidsrechter Bas Nijhuis zijn verhaal over de wedstrijd, aangezien de leidsman vooral in de eerste helft een dubieuze rol speelde, door de 1-0 van Luis Sinisterra af te keuren.

“Ja, het is een walk of shame. Ik beoordeel de situatie in het veld als een stevig duel en mijn assistent zei hetzelfde. Dan komt er een doelpunt uit en vervolgens komt de VAR op de lijn met de mededeling dat ik toch even moet gaan kijken. Zij vonden het een overtreding. Toen ik aan de zijlijn stond, dacht ik ‘kom op zeg’. Het moet een clear and obvious fout zijn en dat was het niet. Maar omdat je het zo vaak ziet, ga je steeds meer aan jezelf twijfelen. Ik baal dat ik deze keuze heb gemaakt, maar ik baal nog meer van de VAR ingreep. Als ik VAR zou zijn, zou ik hier absoluut niet ingrijpen. Met dit soort dingen breng je een scheidsrechter ook in de problemen tijdens een wedstrijd. Ik baal er echt heel erg van. Op het veld ben ik meegegaan door alle herhalingen, maar in de rust was ik écht boos. Ik mag blij zijn dat de kleedkamerdeur er nog in zit. Ik was echt kwaad. Ik had er niet in mee moeten gaan. Dat reken ik mezelf aan. Nu wint Feyenoord en wordt er niet meer over gesproken, maar als het 1-1 was gebleven heb je echt een bepalende fout gemaakt.”




Discussieer mee op de forums


Tags

var nijhuis sinisterra almelo bepalende clear espn heracles herhalingen inhaalwedstrijd keuren kleedkamerdeur leidsman matchwinner obvious shame walk zijlijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.147 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg