Sinisterra schiet Feyenoord naar zege op Heracles

1 december 2021 22:00

Sinisterra schiet Feyenoord naar zege op Heracles; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo woensdagavond met 2-1 gewonnen. Nadat het op achterstand was gekomen via Bakis, werd het vlak voor rust 1-1 dankzij een doelpunt van Sinisterra. In de tweede helft scoorde de Colombiaan andermaal, waarna de voorsprong niet meer in gevaar kwam.

Feyenoord begon wat rommelig aan de wedstrijd, maar wist desondanks na tien minuten spelen al op voorsprong te komen. Door een block van Jahanbakhsh kon Feyenoord de bal veroveren op de helft van Heracles. Daar bestormde Aursnes het zestienmetergebied van doelman Blaswich, waar hij aflegde op de immer alerte Luis Sinisterra. De Colombiaan schoot de bal overtuigend tegendraads achter Blaswich en tekende zo voor de 1-0. Wie hierna een makkelijke wedstrijd verwachtte in de Kuip, kwam echter bedrogen uit. Binnen vijf minuten veranderde de score van 1-0 voor de thuisploeg naar 0-1 voor de Heraclieden. Nadat de VAR minutenlang naar de beelden voorafgaand aan het Rotterdamse doelpunt had gekeken, werd scheidsrechter Bas Nijhuis naar de kant geroepen om zelf ook even te kijken. Nijhuis - die hoofdschuddend en bedenkelijk naar het scherm keek - leek zich niet te kunnen vinden in de zienswijze van de VAR, maar besloot vervolgens om het doelpunt tóch af te keuren.

Vijf minuten later rommelde het in de Feyenoord-verdediging: Geertruida speelde de bal weg door het centrum, Senesi probeerde zijn misser weg te werken maar stuitte daarbij op Almelose schenen. Spits Sinan Bakis kon profiteren van de verdedigingshectiek en schoot de bal zonder aarzelen onder keeper Marciano door.

Het vervolg van de eerste helft liet zich kenmerken door het vele balbezit van Feyenoord. Heracles zou niet verder komen dan het ene schot van Bakis en groef zich in op de eigen helft. Pas vlak voor rust doorbrak Feyenoord de Almelose muur: een schot van dichtbij van Linssen moest zitten, maar van dichtbij schoot de spits op doelman Blaswich. In verband met de lange VAR-tijd en een op het oog erg zware blessure voor Heraclied Azzaoui, kwam er 8 minuten blessuretijd bij. In de 7e minuut hiervan kwam Feyenoord alsnog op gelijke hoogte. Na een knappe actie aan de linkerkant van Kökcü, kon Sinisterra tegendraads binnenschieten. Hierna raakte Senesi nog de lat en kwam Quagliata erg goed weg met geel bij een overtreding op Trauner.

Al vlot in de tweede helft bracht Slot Toornstra en Dessers in de ploeg voor Kökcü en de teleurstellende Linssen. Op deze manier wilde Feyenoord iets optimistischer gaan spelen om een voorsprong te kunnen forceren. Hiertoe kreeg het een aardige kans via een schot van Til, maar eigenlijk mocht Feyenoord blij zijn dat Marciano vlak daarvoor redding bracht op een inzet van Burgzorg. Halverwege de tweede helft viel de 2-1 voor Feyenoord en opnieuw was Sinisterra de doelpuntenmaker. Bij een spaarzaam moment waarbij Heracles een aantal man voor de bal had staan, kon Feyenoord scherp counteren. Sinisterra schoof de bal onder verdediger Rente door, in de verre hoek. Het is de eerste keer dat de Colombiaan twee maal scoort in een Eredivisieduel.

Tien minuten voor tijd werd Alireza vervangen door Nelson. Niet veel later moest Blaswich redding brengen op een inzet van Dessers, waarmee het een spannende slotfase zou worden. Hierin kwam Pedersen nog in het veld voor de matchwinner, zo zou later blijken. In de laatste minuten gebeurde weinig noemenswaardigs en Nijhuis floot na 95 minuten voor het eindsignaal. Drie belangrijke punten worden daardoor toegevoegd aan het totaal van Feyenoord, waardoor het naar plek twee op de ranglijst klimt.

Aanstaande zondag speelt Feyenoord om 16:45 uur opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Fortuna Sittard.