Transparent
Inloggen
Sluiten

Moet Cyriel Dessers het straks zonder publiek doen?

Dit artikel is een commerciële partnerbijdrage.

1 december 2021 13:04

Moet Cyriel Dessers het straks zonder publiek doen?; image source:

Ze zaten er nog, de trouwe fans, in het stadion van Slavia Praag. Een beeld wat we voorlopig in Nederland niet meer zullen zien. De troosteloze aanblik van lege stadions gaat ons als fans aan het hart. Geen gezang, geen gejuich en geen tomeloze kameraadschap om onze ploeg naar de overwinning te schreeuwen.

Samen met een potje geel troostwater voor de buis is waarschijnlijk de enige optie. Het publiek is en blijft een essentiële factor bij een voetbalwedstrijd. De bekende twaalfde man kan een thuisploeg naar de overwinning schreeuwen. Nergens kunnen de emoties zo hoog oplopen als op de tribunes. Hier gaat iedereen tekeer, huilt en juicht bij elke kans of misser.

De kersverse promovendus SC Cambuur zweert als geen ander bij het onmisbare publiek. Ze kunnen maar slecht zonder hun hondstrouwe publiek. In bijna elk interview voor tv benadrukt trainer Henk de Jong hoe belangrijk de aanhang van deze noordelijke voetbalclub is. Het is een ongekende prestatie dat ze onlangs vierde stonden achter de grote drie, Ajax, PSV en Feyenoord.

Braziliaanse Ballerina
Bij die laatste club doet een invaller van zich spreken. Steeds opvallender zijn de prestaties van supersub Cyriel Dessers. In de uitwedstrijd van de Conference League was zijn inbreng van doorslaggevend belang. Hij maakte twee prachtige goals. Bij de eerste treffer draaide hij 360 graden in de rondte als een Braziliaanse ballerina. Spitsen of zaalvoetbalschoenen kopen hoefde hij daarvoor niet eens. Ook de tweede was van een grote schoonheid toen hij met veel gevoel de bal diagonaal met een boog over de keeper kopte.

Publiek
Het is maar de vraag of de wedstrijd Ajax tegen Feyenoord die binnenkort op het programma staat wel met publiek gespeeld kan worden. Het is bijna ondenkbaar dat de klassieker Feyenoord-Ajax op zondag 19 december in een lege Kuip gespeeld gaat worden. Als wel zo is dan is, dan is de enige badkuip die je dan als troost nog kan laten lopen die in je eigen badkamer. Voor de fans is het te hopen dat spelen met publiek na zaterdag 18 december weer kan.

Spelen
Wel kunnen naast voetbal ook wedstrijden in andere diverse professionele takken van sport wel gewoon doorgang vinden. De voetbalclubs die normaal veel inkomsten hebben uit de recettes van publiekswedstrijden en dat nu missen, zullen hiervoor door de overheid gecompenseerd worden. Er zal een fonds in het leven worden geroepen waarin 36 miljoen euro gestort zal worden.

Essentieel
Veel sportbonden kunnen zich maar moeilijk vinden in de genomen maatregelen. Zij vinden dat sporten juist essentieel is voor de gezondheid van de Nederlanders. Beperk je de bewegingsvrijheid van sporters dan zal de algehele conditie van een grote groep amateurspelers minder worden. Vooral het gemis aan trainingen die niet meer mogelijk zijn na 17:00 uur zal door velen als negatief ervaren worden. Helaas zullen de besturen van alle sportverenigingen zich moeten neerleggen bij het genomen besluit van het demissionaire kabinet. De KNVB vindt dat niet alleen sporters de dupe zijn van de beperkingen ook fans worden weer buiten spel gezet.
Tags

cyriel dessers ballerina essentieel sporters aanblik aanhang amateurspelers badkamer badkuip beperk besturen bewegingsvrijheid buis cambuur conditie conference demissionaire diagonaal essentiele factor fonds gemis gestort gezang graden hondstrouwe huilt jong kabinet kameraadschap kersverse klassieker knvb kuip misser nederland nederlanders noordelijke ondenkbaar onmisbare opvallender overheid potje praag promovendus publiekswedstrijden recettes rondte slavia sportbonden sportverenigingen supersub takken tomeloze troost troosteloze troostwater trouwe twaalfde voetbalclubs voetbalwedstrijd zaalvoetbalschoenen zweert

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.259 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane atletico babalola beelen benita duitsland frankrijk frimpong geertruida girona hancko jbjerg koeman kuip liverpool madrid milan montevideo nederland oranje psg rodriguez simons slot sobat stengs trauner veerman wieffer wijnaldum