Geen winnaar in matige pot in Enschede

28 november 2021 16:24

Geen winnaar in matige pot in Enschede; image source: Pro Shots

Feyenoord is er niet in geslaagd om bij FC Twente te winnen. In Enschede was de ploeg van Arne Slot weliswaar de bovenliggende partij, maar kon het te weinig kansen forceren om de winst te behalen. Door dit resultaat heeft Feyenoord niet langer de minste verliespunten in de Eredivisie.

Feyenoord en FC Twente zouden voor rust een vrij saaie wedstrijd op de mat leggen. Feyenoord wilde wel, maar kreeg de verdediging van FC Twente niet aan het wankelen. Aan de andere kant was het al helemaal mager: Ofir Marciano moest enkel op een schot van Zerrouki redding brengen voor rust. Voor Feyenoord was de beste mogelijkheid rond het half uur voor Luis Sinisterra. De aanvaller kon randje zestienmeter uithalen, maar zag zijn knal over het Enschedese doel verdwijnen. Hiermee werd het een erg teleurstellende eerste helft.

Ook na rust maakten FC Twente en Feyenoord er niet bepaald een spektakelstuk van. Het spel speelde zich, net als voor rust, vooral op het middenveld af, waarbij er nauwelijks doelpogingen te noteren waren. De eerste was een goed afstandsschot van Aursnes in de 57e minuut, die door Unnerstall kon worden gepakt. Niet veel later ontfutselde Til de bal van Brama, waarna Linssen kon uithalen, maar zijn inzet ging rakelings naast.

Halverwege de tweede helft greep Slot in en bracht Dessers en Nelson voor Linssen en Sinisterra. Amper een minuut later stond Dessers oog in oog met Unnerstall, maar de Duitse goalie kon redding brengen. Uit de corner die volgde leek Toornstra alsnog de 0-1 binnen te schieten, maar ook hier was het nét niet raak. Zijn schot ging voorlangs de goal van de thuisploeg.

Het laatste kwartier werd ingeluid door een tweede kans voor Dessers. Opnieuw vond de spits Unnerstall op zijn weg. In de slotfase kwam Feyenoord niet verder dan een aantal corners van Kökcü. Geen van deze corners zorgde echter voor gevaar, waardoor FC Twente simpel op de been bleef en de 0-0 eindstand kon binnenhalen. Even leek Dessers alsnog toe te slaan, maar andermaal was Unnerstall met een knappe redding de sta in de weg.

Aanstaande woensdag speelt Feyenoord de inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo. In De Kuip wordt om 20:00 uur afgetrapt.