Arne Slot: 'Meest memorabele wedstrijd tot dusver'

25 november 2021 23:07

Feyenoord heeft donderdagavond in Praag gedaan wat het moest doen: de groepswinst behalen. Toch leek het lang uit te draaien op een nederlaag, maar in blessuretijd was het andermaal Cyriel Dessers die zijn ploeg hielp met een doelpunt. Bij ESPN gaf trainer Arne Slot zijn lezing over de wedstrijd.

“Het moment dat Cyriel scoorde was heel bijzonder. Ik was eerst natuurlijk heel blij, maar toen baalde ik dat ik om zoveel blessuretijd had gevraagd, haha. We hebben al vele memorabele wedstrijden gespeeld dit seizoen, maar deze was wel het toppunt, omdat er drie tegenslagen waren. De eerste goal had voorkomen kunnen worden, zacht uitgedrukt. Daarna de rode kaart, dat heb ik echt nog nooit gezien, waarbij de scheidsrechter zonder VAR een minuut na de gele kaart alsnog rood geeft. En dan heb je nog de tweede tegengoal, waarbij het er ook niet goed uitzag. Als je dan die tegenslagen met tien man overwint, is dat wel de knapste prestatie van dit seizoen. Zeker tegen deze tegenstander.”

Een opvallende rol was in negatieve zin weggelegd voor doelman Marciano: “Een maand geleden zat Cyriel er zo bij, en nu zien we waar hij nu staat. Als je keeper bent kun je fouten maken die dan meteen effect hebben op het eindresultaat. Hij heeft geluk gehad dat het team hem geholpen heeft, waardoor hij uiteindelijk toch met een goed gevoel het veld kan verlaten.”

Slot werd ook gevraagd naar het uitvallen van Bryan Linssen: “Hij kreeg in zijn eerste duel al een tikkie. Hij had aan één kant geen goed zicht meer, dus dan kan je niet verder spelen. Maar met terugwerkende kracht kun je je afvragen of die wissel zo erg was, gezien de prestaties van Cyriel. We hebben er na rust voor gekozen om hun centrale verdedigers vrij te laten. Zij waren de zwakste spelers. Uiteindelijk valt dan toch de 2-1 en dan ga je aanvallend wisselen met Alireza. Daarna is het alles of niks door de overige wissels en dat werd alles. We mogen heel blij zijn dat we een ronde door zijn in de Conference League, waar ook genoeg lastige ploegen in zitten. Wat dat betreft is het verschil met de Europa League ook weer niet zo groot.“