Transparent
Inloggen
Sluiten

Cyriel Dessers: 'Dit went nooit, het is genieten'

25 november 2021 21:57

Op miraculeuze wijze bereikte Feyenoord donderdagavond de achtste finales van de UEFA Conference League. Met tien man en een 2-1 achterstand leek het een kansloze missie te worden, maar daarbij werd buiten supersub Cyriel Dessers gerekend. De spits tekende opnieuw voor een doelpunt in de blessuretijd, waardoor Feyenoord groepswinnaar werd. Bij ESPN gaf Dessers zijn commentaar.

“Dit geeft heel veel voldoening. Ik kwam er al vroeg in, want Bryan kreeg een tik in een van zijn eerste duels. Hij was een beetje groggy, dus ik moest er koud in. Het was balen dat op dat moment net de 1-0 viel. Maar na 97 minuten voetbal staat hier een gelukkig man. De 1-1 vond ik inderdaad een typische Dessers goal. In de zestienmeter voel ik me het fijnst. Dan weet ik waar mijn man staat en kan ik mijn lichaam gebruiken. Door de jaren heen krijg je die koelte voor de goal en ik ben blij dat dat er dan zo uit kan komen. De rode kaart die vervolgens viel was heel vreemd. De spelers van Slavia kwamen allemaal instormen en vervolgens besloot de scheidsrechter anders. Hij wees nog even naar de grensrechter, maar die stond 60 meter verderop.”

Door de rode kaart voor Guus Til kreeg Dessers na rust een andere rol: “Ik stond na rust op een eiland en dan moet je vechten voor het team. Als je op het einde zo belangrijk kan zijn voor je team dan is dat het allemaal waard. Dit went nooit, dat is echt genieten. Zeker met al deze fans erbij. Er hebben altijd wel vraagtekens rond mij gehangen, maar ik voel me gewoon goed hier. We hebben een leuk team en we spelen goed voetbal. Laat mensen dan maar lekker praten.”




Tags

dessers cyriel bryan conference espn fijnst gehangen grensrechter groepswinnaar groggy instormen koelte slavia supersub til uefa verderop

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane arneslot eredivisie geertruida gimenez hancko intensiteit iran israel kampioensjaar kraaij kroes minteh praag religie rvc slot sobat stengs sugawara timber ueda vertekent volkslied wieffer willykment woerts yoda zerrouki