Arne Slot: 'Hebben met enorm veel energie gespeeld'

21 november 2021 17:02

Feyenoord heeft zondagmiddag een eenvoudige 4-0 overwinning op hekkensluiter PEC Zwolle geboekt. De eindstand werd al voor rust bereikt, via doelpunten van Linssen (2), Sinisterra en Til. Bij ESPN gaf coach Arne Slot aan dat hij vooral blij was met de enorme energie en de agressiviteit die zijn ploeg in de eerste helft liet zien.

“Het ging in de eerste helft makkelijker dan verwacht. We waren dominant en maakten mooie goals. Na de rust was het eigenlijk wachten op het eindsignaal waarbij we weinig hebben weggegeven. Uiteindelijk was het gewoon een goede overwinning, waarbij we eindelijk eens niet tot het eind hoefden te vechten. Dat heeft ook wel mijn voorkeur natuurlijk. We hadden liever nog wat meer willen scoren, maar we hadden een tegenstander die na rust alles dichtgooide. Daar geef ik ze ook groot gelijk in. We hebben met enorm veel energie en agressiviteit gespeeld voor rust, en dan is het ook prima als het na rust even wat minder is. Idealiter had je na rust nog gescoord, maar ik vind het ook goed dat we in de tweede helft niet zijn opgelopen tegen kaarten of blessures.”