Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord walst over tandeloos Zwolle heen

21 november 2021 16:20
Foto: Pro Shots

Feyenoord walst over tandeloos Zwolle heen; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag in eigen Kuip goede zaken gedaan tegen PEC Zwolle. Het team van Arne Slot bereikte in de rust al een 4-0 voorsprong door doelpunten van Bryan Linssen (2x), Luis Sinisterra en Guus Til. Na rust controleerde Feyenoord de wedstrijd maar kwam het niet meer tot scoren.

Een groot spandoek met de tekst ‘Voetbal is voor iedereen’ was de enige toeschouwer in een verder lege Kuip. Ondanks het ontbreken van publiek, legde Feyenoord een uiterst fraaie eerste helft op de mat, waarbij de score opliep tot 4-0. De doelpunten kwamen van Linssen, Sinisterra, nogmaals Linssen en Til.

Al na 6 minuten was het Bryan Linssen die de bal knap binnen schoot in de korte hoek, na aangeven van Orkun Kökcü. Nog geen drie minuten later verdubbelde Luis Sinisterra de score, toen hij door de verdediging van PEC Zwolle heen kwam en rustig kon afwerken. Na de felle openingsfase van Feyenoord, ging de storm ietwat liggen. Het meest opvallende moment was een duel waar de PEC Zwolle-verdediger Nakayama zijn voortanden verloor. Daarmee werd de equipe van debuterend coach Dick Schreuder letterlijk en figuurlijk tandeloos. Kort van dit pijnlijke moment viel de 3-0 via Linssen. Een prachtige lange bal van Marcos Senesi werd op waarde geschat door Sinisterra, die prima klaar kon leggen voor Linssen. Het sluitstuk voor rust kwam van Guus Til, die via Pedersen en Linssen uiteindelijk het laatste zetje kon geven. Daarmee was de overwinning voor rust al ruimschoots binnen.

In de tweede helft was het duidelijk te zien dat Feyenoord een gewonnen wedstrijd speelde. Er werd geconsolideerd en verdedigend geen risico genomen. Dat zorgde er ook voor dat er op aanvallend vlak weinig meer te vermelden viel. Halverwege de tweede helft wisselde Slot dan ook liefst vier keer. Pedersen, Sinisterra, Linssen en Toornstra werden vervangen door Geertruida, Nelson, Dessers en Jahanbakhsh. De wapenfeiten bleven beperkt tot een vrije trap van Kökcü en een doelpoging van Kastaneer aan de andere kant. In de slotfase mocht ook João Teixeira wat minuten maken als vervanger van Guus Til. De Portugees was twee minuten later nog dicht bij de 5-0, maar hij raakte van dichtbij de paal. Daardoor werd de ruststand ook de eindstand.

Het was vandaag een goede generale repetitie voor Feyenoord. Aanstaande donderdag mag het vanaf 18:45 uur op wat meer tegenstand rekenen, wanneer tegen Slavia Praag wordt afgetrapt.
Discussieer mee op de forums


Tags

linssen sinisterra til pec tandeloos bryan kokcu kuip pedersen slot walst arne controleerde debuterend dessers doelpoging equipe fraaie geconsolideerd geertruida generale jahanbakhsh kastaneer nakayama nelson openingsfase portugees praag repetitie schreuder senesi slavia sluitstuk spandoek teixeira tekst toeschouwer toornstra voortanden wapenfeiten zetje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane biden bijlow democraten geertruida gimenez hancko harris hartman jahanbakhsh kennedy kloese lopez nieuwkoop nomination oostenrijk pedersen primary priske read sebaoui slot smal socrates stengs trump ueda willykment wingbacks zerrouki