Transparent
Inloggen
Sluiten

Grapperhaus: puntenaftrek voor wangedrag fans

20 november 2021 09:24 - AD
Foto: Pro Shots

Grapperhaus: puntenaftrek voor wangedrag fans; image source: Pro Shots

Dit seizoen zien we een opleving van ongeregeldheden onder supporters rondom wedstrijden in het betaald voetbal. In het Algemeen Dagblad spreekt minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus zich uit over de te nemen maatregelen. De CDA'er wil dat de teugels worden aangetrokken en dat de overheid wedstrijden verbiedt als een en ander niet in orde is. Ook ziet hij wel wat in puntenaftrek bij misdragende supporters: "Als een club de financiën niet op orde heeft, kan die puntenaftrek krijgen. Dan moet dat ook kunnen als de veiligheid niet op orde is".

Andere maatregelen waar de bewindsman aan denkt zijn slimme camera's en microfoons in alle stadions, waar het kabinet overigens niet aan mee wil betalen, en een digitale meldplicht. Daarbij moeten mensen met een stadionverbod zich rondom wedstrijden meermalen melden en met hun smartphone bewijzen dat ze niet in het stadion of het centrum zijn. Verder wil Grapperhaus dat maanden voor wedstrijden een veiligheidsscreening wordt uitgevoerd en dat clubs actiever worden in het verhalen van schade op de daders.

Meer op AD
Tags

grapperhaus puntenaftrek wangedrag actiever bewindsman cda ferdinand justitie kabinet meermalen meldplicht microfoons minister misdragende opleving overheid smartphone stadionverbod uitgevoerd veiligheidsscreening

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Grapperhaus en de rest van de regering ga eens handhaven ipv achteraf je afschuw uitspreken!
+3/-0

2 jaar geleden
Gebabbel gebabbel gebabbel Gebabbel gebabbel gebabbelGebabbel gebabbel gebabbelGebabbel gebabbel gebabbelGebabbel gebabbel gebabbel Gebabbel gebabbel gebabbelGebabbel gebabbel gebabbelGebabbel gebabbel gebabbelGebabbel gebabbel gebabbel Gebabbel gebabbel gebabbelGebabbel gebabbel gebabbelGebabbel gebabbel gebabbel
+2/-0

2 jaar geleden
Niet gehinderd door enige kennis van zaken, de arme man heeft totaal geen verstand van de voetbalwereld. Zou wel erg makkelijk worden, relschoppers gaan naar de Arena en Ajax krijgt punten in mindering.
+1/-0

2 jaar geleden
Wat maken bestuurders er een ontzettende puinhoop van. Eerst mensen verbieden naar het stadion te gaan, een week later een vuurwerkverbod en dan niet snappen dat jongeren dan helemaal los gaan.
+1/-0

2 jaar geleden
Men vergeet de psyche van de mens. Doe je als overheid maar wat, structuurloos, zonder enige onderbouw, louter om maar wat te doen, dan kom je vroeg of laat in een spiraal van frustraties terecht. Dan kun je nog zo hard gaan roepen of stoer doen, het helpt niets. Zo worden oorlogen begonnen, er een fatsoenlijk einde aan maken is heel wat moeilijker.
+1/-0

2 jaar geleden
De dingen waar Grapperhaus zich mee mag bemoeien daar bemoeit hij zich al veel te weinig mee, dus laat hem niet bemoeien met zaken waarmee hij zich niet moet bemoeien.
Hij mag orde handhaven, en kan zo zeker ingrijpen in de competitie als hij dat wil (met zijn achtergrond), maar van de spelregels blijft hij af.
Nog wel 9.15 m bij een vrije trap, Ferd, of vind je dat ook te veel, of te weinig, zeg het maar hoor.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.619 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers eredivisie excelsior geertruida gijs groen hancko jon kraaij mats milambo orban oussama poetin rusland smal socrates timber trump twente westen wieffer willykment