Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Uitstel wedstrijden niet mogelijk, competitie gaat komend weekend gewoon door'

16 november 2021 18:39 - AD.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "Uitstel wedstrijden niet mogelijk, competitie gaat komend weekend gewoon door"; image source: Pro Shots

De KNVB zal woensdagochtend beslissen of de komende twee speelrondes in de Eredivisie uitgesteld gaan worden. Dat meldt De Telegraaf-journalist Jeroen Kapteijns via Twitter. Een meerderheid van de clubs zou hier voorstander van zijn, maar er zouden nog wat haken en ogen zitten aan een uitstel van de wedstrijd. Zo moeten alle lokale overheden ook akkoord zijn.

Update 14:21: Het Algemeen Dagblad meldt dat de wedstrijden komend weekend gewoon door zullen gaan. Aanvankelijk hadden de clubs het standpunt dat de competities stil gelegd moesten worden, maar na een videocall op dinsdagochtend is het standpunt veranderd. Dat komt met name door de compensatieafspraken die kunnen worden gemaakt met de overheid.

Update 18:39: Volgens het Algemeen Dagblad staat het vast dat de wedstrijden gewoon door zullen gaan. Ondanks dat een ruime meerderheid van de clubs voorstander was van uitstel van de wedstrijden bleek het niet mogelijk. Zo was ESPN faliekant tegen, omdat het dan een paar weken geen wedstrijden uit kon zetten. Daarnaast was het op korte termijn niet meer te regelen dat er rond de feestdagen of begin januari politie-inzet was, iets wat gezien de laatste weken geregeld nodig bleek te zijn. Bovendien was het maar de vraag of het bij een korte lockdown blijft, aangezien experts voorspellen dat de piek qua besmettingen nog moet komen.

Ook spelers en trainers zelf waren verdeeld. De meeste spelers zagen een winterstop wel zitten, alleen al zodat ze tijdens de feestdagen bij de familie kunnen zijn. Enkele trainers waren ook voorstander van doorspelen omdat er anders een enorm druk schema zou volgen na de jaarwisseling.

Meer op AD.nl




Tags

uitstel voorstander feestdagen besmettingen compensatieafspraken doorspelen eredivisie espn faliekant jaarwisseling kapteijns knvb lockdown overheden overheid piek telegraaf videocall

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda