Transparent
Inloggen
Sluiten

RvC Feyenoord: 'BAM kwam met een bouwsom die 180 miljoen euro hoger lag'

11 november 2021 11:15
Foto: Pro Shots

RvC Feyenoord: "BAM kwam met een bouwsom die 180 miljoen euro hoger lag"; image source: Pro Shots

Donderdagochtend werd op een persconferentie meer uitleg gegeven over de beslissing van Feyenoord om het Stadionproject voorlopig stil te leggen. "Wij werden geconfronteerd met een bouwer die eind september een excessief hoge bouwsom noemde", aldus vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen Gérard Moussault. "Het was een verschil van 180 miljoen euro. Daar was in de zomer nog geen enkele sprake van. Daarmee zijn we in een situatie belandt waarin wij zeggen dat we daar niet mee door kunnen gaan."

Omdat Feyenoord nu langer in De Kuip zal gaan spelen moet het ook op zoek naar middelen om onderhoud aan het stadion te kunnen doen. "Ik heb nog geen idee hoeveel dat moet gaan kosten", zo gaf RvC-voorzitter Toon van Bodegom aan. Moussault vulde vervolgens direct aan. "We zijn recent geconfronteerd met dit. We moeten nu gaan inventariseren. Nu we langer in de huidige Kuip zullen zitten, zullen we een aantal zaken die vooruit geschoven zijn nu opgepakt moeten worden. Samen met het stadion moeten we gaan kijken wat reëel is en wat echt urgent is."

Feyenoord hoeft op dit moment nog niet te vrezen voor Goldman Sachs. "De overeenkomst die gesloten is maakt niet dat de faciliteit nu opeisbaar is", werd daarover gezegd. "Er zit een zekere termijn in waarin het stadion het kan afbetalen of kan herfinancieren. Daar is op dit moment geen risico."

Gevraagd werd ook hoe de vele bedreigingen ook meegespeeld hebben in de beslissing die nu genomen is. "Geen", was Van Bodegom heel duidelijk.
Tags

bouwsom rvc bam bodegom kuip moussault afbetalen belandt bouwer excessief faciliteit gerard goldman herfinancieren inventariseren meegespeeld onderhoud opeisbaar sachs stadionproject urgent vulde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Dat betreft een ca. 40% verhoging t.o.v. de eerder afgegeven aanbieding.
Nou is de prijsontwikkeling in de bouw inderdaad stijgende maar 40% in een half jaar tijd geeft aan dat de BAM niet meer durft en niet meer wil.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
... En/Of dat BAM in eerdere instanties een compleet irreele weergave van de verwachte bouwkosten heeft gedaan. Iets wat ook al eerder aangegeven is door andere partijen die bezwaren hadden tegen dit plan.

De waarheid zal ergens in het midden liggen.

Dat BAM niet meer wil is overduidelijk, want dit project past geenszins in hun vernieuwde strategie. Maar ik denk ook dat de totale bouwkosten waar al die tijd mee geschermd is, rooskleurig waren.

Dat is een manier waarop dergelijke plannen vaak gepresenteerd worden, en door de gehele molen van financiering en goedkeuring komen. En dan komen er halverwege de bouw allemaal 'tegenvallers' uit de kast en is het te laat om het gehele project nog af te blazen.

In dat opzicht moeten we blij zijn dat het project nu al op basis hiervan is stilgelegd.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane biden bullaude dahl democraten geertruida gimenez hancko heerenveen jahanbakhsh jansen kennedy kloese kraaij kuip lopez nieuwkoop nomination primary priske roma sebaoui smal socrates stengs transferroom traore trump walemark zerrouki