Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord wil over twaalf maanden pas beslissing nemen over Feyenoord City'

8 november 2021 22:02 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Feyenoord wil over twaalf maanden pas beslissing nemen over Feyenoord City"; image source: Pro Shots

Feyenoord zal volgens het Algemeen Dagblad voorlopig geen beslissing nemen over Feyenoord City. De clubleiding wil in de komende twaalf maanden gaan nadenken wat het beste is voor de toekomst van de club. Hierbij worden alle opties open gehouden. Ook renovatie van De Kuip of een compleet niew plan zijn daarbij mogelijk. De overtuiging is er wel dat een nieuw stadion onder de huidige omstandigheden volstrekt onmogelijk is. Gehoopt wordt echter dat over twaalf maanden de bouwprijzen weer genormaliseerd zijn.

Het Rotterdamse college heeft nog wel altijd de wens dat er een nieuw stadion gaat komen. Dit vooral vanwege het belang voor de gebiedsontwikkeling die ermee samenhangt. Ook het college zit echter dat Feyenoord onder de huidige omstandigheden niet tot en bouwcontract, financiering en sluitende businesscase kan komen.

De uitstel van twaalf maanden zal echter wel voor enkele serieuze problemen gaan zorgen bij Feyenoord. De club zal nu nog langer in De Kuip moeten spelen zonder dat deze een flinke opknapbeurt krijgt, terwijl het nu al klachten regent van zowel supporters als sponsoren over de staat van de faciliteiten van het stadion. Bovendien moet ook de projectorganisatie voor het nieuwe stadion doorbetaald worden. Het geld daarvoor is echter al op en het is nog onduidelijk wie voor deze kosten moet opdraaien.

Uiterlijk woensdag zal het college via een brief de Rotterdamse gemeenteraad informeren. Feyenoord en Stadion Feijenoord zullen dan ook met een statement komen. Donderdag zal ik de gemeenteraad al een debat gevoerd worden. Grootste partij in de gemeenteraad Leefbaar Rotterdam heeft al laten weten helemaal klaar te zijn met het plan.

Meer op AD.nl




Tags

college kuip bouwcontract bouwprijzen brief businesscase debat doorbetaald financiering gebiedsontwikkeling genormaliseerd leefbaar niew opknapbeurt projectorganisatie renovatie samenhangt sponsoren statement uitstel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.313 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot derksen eredivisie fries geertruida gimenez hancko heerenveen intensiteit iran israel kampioensjaar kraaij kroes middenveldert minteh praag rvc stengs sterkhouders sugawara timber vertekent volkslied wehave wieffer willykment yoda zerrouki