Transparent
Inloggen
Sluiten

Arno Vermeulen: 'Feyenoord staat financieel aan de rand van de afgrond'

8 november 2021 01:36 - Studio Voetbal
Foto: Pro Shots

Arno Vermeulen: "Feyenoord staat financieel aan de rand van de afgrond"; image source: Pro Shots

Volgens Arno Vermeulen staat Feyenoord financieel aan de rand van de afgrond. Dat gaf hij zondagavond aan bij Studio Voetbal. "Ik denk dat veel mensen niet begrijpen hoe slecht de situatie van Feyenoord is", aldus Vermeulen. "Ze hebben bijvoorbeeld een uitgestelde betaling van 10 miljoen euro bij de Belastingdienst. Dat moeten ze nog inlopen. Zo slecht gaat het en dat valt niet te onderschatten. Ze kunnen hun belasting gewoon niet betalen."

Het overbruggingskrediet met Goldman Sachs kan nu ook voor problemen gaan zorgen. "Wanneer het nieuwe stadion niet doorgaat moet er 30 miljoen euro worden terugbetaald. Dat is eigenlijk verbrand geld. Feyenoord moet daar 5 miljoen van betalen, het stadion de rest. Die hebben ook geen geld", zo gaf Vermeulen aan. "Er is een onderpand afgesproken door die Amerikanen. Wanneer Feyenoord niet aan de betalingen kan voldoen, gaat het stadion naar de Amerikaanse bank. Dan is de Kuip van de Amerikanen. Het is een verschrikkelijke situatie eigenlijk."

Ook De Kuip zal nu gerenoveerd moeten worden. "Dat kost tussen de 200 en 250 miljoen euro. In die jaren heb je minder capaciteit en je mag er geen Europees voetbal spelen", zei hij daarover. "En bovendien: wie gaat die 200 miljoen inbrengen? Ik wens je veel plezier om dat geld te zoeken. Niemand gaat daar instappen. Je staat dus aan alle kanten schaakmat."
Tags

vermeulen afgrond rand kuip belasting belastingdienst betaling betalingen capaciteit gerenoveerd goldman inlopen instappen onderpand overbruggingskrediet sachs schaakmat terugbetaald verschrikkelijke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
De berichtgeving die bij het publiek bekend is geeft inderdaad een zeer zorgelijk beeld.
De exacte details zijn alleen bekend bij de direct betrokkenen, afwachten dus.

Feyenoord staat schaak dat is zeker, maar schaakmat is nog steeds een stap verder.
+2/-0

4 weken geleden
Ach de Witte Reus is altijd zg goed ingevoerd bij die club uit Amsterdam. En nu weet hij van de hoed en de rand van onze club?? Ze duiken er als aasgieren op, maar heb ze hier nooit eerder over gehoord (kots
+1/-0

 
4 weken geleden
Dus niets aan de hand zeker? Zou wel zeer triest zijn als straks een groepje fanatici tegen nieuwbouw een faillissement van de club veroorzaken.
+1/-0

 
4 weken geleden
Het is een zeer negatieve weergave van de stand van zaken. Het klopt, maar als je in kansen denkt biedt de huidige situatie perspectief.

Het belangrijkste: kapitaal van een voetbalclub moet op het veld staan. Met Bijlow, Senesi, Sinesterra, Pedersen, Geertuida, Kokcu en Aursness heeft in mijn ogen in jaren niet zoveel spelers met gunstige transferwaarde in huis.

Het samengaan van stadion en club was altijd een vereiste voor doorgang van een nieuw onderkomen. Als Stadion NV failliet gaat en de Kuip als onderpand in handen komt van Goldman Sachs, kan de club haar kopen tegen hypothecaire voorwaarden (lage rente, lange looptijd). Vanaf dat punt kan men opnieuw gaan inventariseren hoe nu verder. Renovatie is een optie, maar we moeten niet doen alsof de Kuip morgen onbespeelbaar is. Die kan in haar huidige vorm nog echt wel mee, al voldoet ze dan niet aan de eisen van de tijd.

De uitgestelde betaling van 10miljoen bij de Belastingdienst is zorgelijk, maar niet onoverkomelijk. We moeten dat niet groter maken dan het is.

Ik maak me veel meer zorgen over de wijze waarop de club nog altijd bestuurd wordt, wie er allemaal een vinger in de pap hebben/menen te hebben. Dat is ontzettend ondoorzichtelijk en brengt de club niet verder.
+1/-0


Win met Feyenoord

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker, krijg op 4x je inleg terug als Feyenoord wint van Fortuna Sittard en steun onze site!Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.107 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane afc alireza bijlow boosters burgzorg danall derksen drama fortuna geertruida gemak gister hanegem heertjes heracles kuijt lichamelijk mischien nelson nijhuis pedersen pitbull ramesoe sinesterra sinisterra slot toornstra vakkiek var