Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Geweldig om het team zo te zien'

7 november 2021 23:14

Cyriel Dessers was de matchwinner bij Feyenoord - AZ. De oefenmeester van Feyenoord was erg blij met de late overwinning op zijn oude club. Maar van rancune was geen sprake, aldus Arne Slot voor de camera’s van ESPN.

De trainer begon over de matchwinner: “Dat hij scoort is geen toeval, dat doet hij altijd. We hebben geprobeerd aanvallend te wisselen om de overwinning te forceren. Dat hij dan uiteindelijk valt, kun je geen toeval meer noemen bij Cyriel. In zijn algemeenheid vond ik ons de eerste helft een stuk beter dan AZ, maar na rust was het gelijk opgaand. We hadden vlak voor tijd nog een grote kans met Cyriel, voordat hij hem alsnog maakte. Het lukte ons in de eindfase om alsnog een keer aan te zetten. Maar je zou het team er tekort mee doen om alleen Cyriel te noemen. Ik vond Marcos Senesi en Orkun Kökcü ook goed spelen. En vergeet Justin niet, want die pakt ook twee hele belangrijke ballen.”

Om vervolgens verder te gaan over de situatie van de wisselspelers in het team: “Ik denk dat ik hem heel goed kan uitleggen waarom de keuzes maak die ik maak. Als ik zie hoe ze met zijn allen staan te juichen, waarbij de hele bank het veld over vloog, dat was geweldig. Uiteraard heeft dat te maken met een winnend team, maar wij moeten een aantal jongens inbrengen die gefrustreerd zouden kunnen zijn omdat ze op de bank beginnen, maar dat zijn ze niet. De winnende goal kwam tot stand via Alireza, Reiss en Cyriel.”

Overigens gaf Slot aan dat hij zeker geen rancune heeft jegens zijn oude werkgever: “Ik heb 3,5 mooie jaren gehad bij AZ en de club had het goed recht om mij te ontslaan. Het was nog nooit gebeurd in de voetballerij, maar het was hun recht. We zijn daar bijna kampioen geworden en Europees overwintert, dus er zit voor mij geen rancune. Maar ik zou natuurlijk liegen als ik zeg dat ik niet blij ben met deze overwinning.”




Tags

cyriel slot arne rancune matchwinner algemeenheid alireza dessers espn kokcu oefenmeester opgaand overwintert reiss senesi werkgever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer