Cyriel Dessers slaat weer toe in blessuretijd

7 november 2021 18:42

Cyriel Dessers slaat weer toe in blessuretijd; image source: Pro Shots

Net als vorige week bij Sparta Rotterdam heeft Feyenoord ook de thuiswedstrijd met AZ 1-0 gewonnen, dankzij een doelpunt in blessuretijd van Cyriel Dessers. Feyenoord had het overgrote deel van de wedstrijd het initiatief tegen een defensief ingesteld AZ, maar kon dat pas vlak voor tijd in de score tot uitdrukking brengen.

Feyenoord speelde een goede eerste helft waarin het oppermachtig was. Het was aan AZ-goalie Vindahl te danken dat de rust met 0-0 werd bereikt. De Deen pakte al vroeg een bal van Linssen die vrij voor hem opdook, en ook een schot van Sinisterra. De Colombiaan trof niet veel later snoeihard de paal en vlak voor rust belandde zijn omhaal in de handen van Vindahl. Ook Kökcü kon niet scoren uit een vrije trap, en een doelpunt van Til werd terecht afgekeurd. AZ stelde daar bizar weinig tegenover, maar hield het doel schoon voor rust.

Vlak na rust leek Linssen Feyenoord op voorsprong te schieten, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Na het uur kroop AZ wat meer uit zijn schulp en dook het zowaar een aantal keer voor de goal van Bijlow op via Reijnders en Karlsson. Bijlow behoedde zijn ploeg hier op knappe wijze voor een achterstand.

Toen de ingevallen Cyriel Dessers vlak voor tijd een grote kans op de 1-0 miste, leek het uit te draaien op een doelpuntloos gelijkspel. Daar dacht Dessers echter anders over, want bij zijn tweede kans was het wel raak. Zoals zo vaak dit seizoen sloeg de spits toe in de blessuretijd. Na een zorgvuldig en rap opgezette counter kwam de bal via Reiss Nelson bij Dessers, die de bal achter Vindahl schoof. De ontlading was gigantisch en De Kuip schudde op zijn grondvesten. De overwinning was bij het scheiden van de markt alsnog binnen voor de mannen van Arne Slot. Een meer dan terechte overwinning.

Na de interlandbreak speelt Feyenoord op zondag 21 november opnieuw een thuiswedstrijd, om 14:30 uur tegen hekkensluiter PEC Zwolle.