Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord zet definitief streep door komst van Feyenoord City'

6 november 2021 14:19 - RTV Rijnmond
Foto: Pro Shots

<b>"Feyenoord zet definitief streep door komst van Feyenoord City"</b>; image source: Pro Shots

RTV Rijnmond meldt dat Feyenoord definitief een streep heeft gezet door Feyenoord City. Nadat bouwconcern BAM liet weten dat de voorwaarden om het stadion te kunnen bouwen extreem gewijzigd waren, is het volgens de club niet langer verantwoord om door te gaan. Feyenoord zou binnen enkele weken duidelijkheid geven, maar 'goed ingevoerde bronnen' hebben tegenover RTV Rijnmond laten weten dat de beslissing al genomen is.

Binnen Feyenoord, Stadion Feijenoord en de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas zou er sprake zijn van verontwaardiging richting de BAM. Al meer dan twee jaar werd er gesproken met het bouwconcern, maar niet eerder werd aangegeven dat de gewenste bouwprijs onhaalbaar was. Dat veranderde in oktober toen de BAM met nieuwe voorwaarden kwam. De beoogde kosten zouden enorm gestegen zijn. Dat kwam deels door de hogere grondstofprijzen, maar bronnen laten weten dat de hoofdoorzaak een koerswijziging bij het bouwconcern is.

Door het afketsen van Feyenoord City zal Stadion Feijenoord faillet gaan en zal het ook Feyenoord zelf geld gaan kosten. Het zal de club zeker zo'n 2,8 miljoen euro gaan kosten. Feyenoord gaat bekijken hoe het de schulden en het eigenaarschap van Stadion Feijenoord kan overnemen. Pas daarna kan er eventueel gekeken worden naar vernieuwbouw of alternatieve plannen.

Meer op RTV Rijnmond




Tags

bam bouwconcern rijnmond afketsen bouwprijs eigenaarschap faillet gebiedsontwikkeling grondstofprijzen hoofdoorzaak koerswijziging maas schulden vernieuwbouw verontwaardiging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
De kuip maar aanpassen dan en goed kijken of er nergens scheuren en andere mankementen zijn ,verder uitbreiding voor de sponsoren bovenin ,en op de parterre vakken maar weer staanplaatsen crééren ,zodat er meer plaatsen zijn in het stadion ,wc's aanpassen aan de huidige normen en dan kun je over 10-15 jaar nog eens kijken of het nodig is .de tijd is er nu niet voor om zo'n groot bouwplan uit te voeren..
+1/-0

2 jaar geleden
Was te verwachten, de bouwkosten rijzen de pan uit momenteel.
Wat rest is je verlies pakken en je richten op verbetering en modernisering van de huidige Kuip.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
ook verbouw kost net zoveel als nieuwbouw. Daarnaast het de Kuip 15 miljoen schuld
De Telegraaf meldt niets hierover en is het beste ingevoerd. Moet dit Rijnmond verhaal allemaal nog maar zien
+3/-0

2 jaar geleden
De laatste kans om ooit nog weer, op termijn, naar de top van Nederland toe te groeien is hiermee verkeken. De club van de ouwe meuk, voor jaren nog hierna de risee van de Nederlandse sportjournalstiek, die meesmuilend rubriekjes als 'de slechtste spits van Feyenoord' zullen blijven vullen.
Na het aantrekken van Berghuis en al talrijke jeugdspelers krijgt Ajax de smaak te pakken, en ook jaarlijks de Rotterdamse velden afstropen, zoals het nu al Utrecht en Alkmaar klein houdt.
In 2018 had het er al moeten staan, voor het destijds in Nederland te houden WK.
Andere plannen zijn ook veelvuldig gedwarsboomd.
Omdat de rest van de bouwplannen wel doorgaat, vervalt hiermee ook de laatste kans ooit nog op gemeenteplannen mee te liften, en helemaal stand alone krijg je zulks nooit van de grond.
Jammer , het had gekund, maar het werd ons niet gegund.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Goed beleid wordt niet bepaald door het onderkomen. Als het verleden ons iets heeft geleerd, is het wel dat je met beperkte middelen heel ver kan komen. En dat Feyenoord, wanneer er ruimte is, daar vaker slecht mee omgaat dan dat het echt bijdraagt aan structurele verbetering van de prestaties.

Uiteindelijk is een nieuw stadion onvermijdelijk. En zullen de structureel hogere inkomsten daaruit de club meer mogelijkheden bieden. Maar het biedt geen enkele garantie dat er ook beter gepresteerd gaat worden.


Ik denk dat het afblazen van Feyenoord City weleens ook positief zou kunnen zijn. Al meer dan een decennium kijkt men binnen de club naar de stip aan de horizon die dit plan schetst, het is in zekere zin blindstaren. Het is al te vaak als excuus gebruikt, 'als het nieuwe stadion er staat, dan...'. Laat men bij Feyenoord wennen aan de nieuwe realiteit en de schouders zetten onder het ontwikkeling van gestructureeerd, realistisch maar ook ambitieus sportief beleid.

De eerste stappen zijn mijn inziens al gezet, nu de afleiding van alles wat er speelt/gespeeld heeft omtrent dat nieuwe stadion wegebben kan iedereen zich richten op datgene wat het allerbelangrijkste is. Het voetbal.
+1/-0

2 jaar geleden
Eerst maar officiele bronnen afwachten. Er wordt weer volop gespeculeerd hierboven en met cijfers gestrooid en azijn gedronken terwijl niemand de feiten kent.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.337 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda